SiolNET. Trendi Dom
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pohištvo, ki nastaja med zvoki strojev v ozadju

2

termometer

Ilaria in Sara Patriarca, arhitektka in ilustratorka, ki nadaljujeta družinsko tradicijo oblikovanja pohištva. Odpirata vrata v komode preteklega znanja in sodobnih pogledov.

Pogosta formula oblikovanja pohištva se glasi: družinska tradicija, znanje, ki se prenaša skozi generacije, interpretirano z avtorskim podpisom ustvarjalca in sodobnimi pogledi ter vednostjo. Podobno je tudi v primeru Ilarie in Sare Patriarce, arhitektke in ilustratorke, ustanoviteljici pohištvenega podjetja Macmamau, ki korenini v preteklem družinskem poslu.

Podpis znamke Macmamau nosijo različni pohištveni kosi, od komod do ogledal in miz. Z nekaj dekorativne in barvne zadržanosti neizpodbitno pogledujejo v vizualno in oblikovno preteklost.

Za pohištvo, ki nastaja v majhnih serijah, njegovi avtorici pravita, da gre za izdelke, kjer osebne in unikatne ideje ter strasti dobijo oblike. Poetično dodajata: "Prava tovarna je, ko stvari nastajajo na podlagi sodelovanja med ljudmi, med zvoki strojev v ozadju, skrbne pozornosti, jedkosti grobih materialov, ki postaja vse bolj prefinjen, prostoru, polnem objektov, škatel, orodja … Delavnica je prelep prostor, vznemirljiv in med tem, ko s srcem in rokami nastajajo izdelki, se stkejo močne vezi."

Pohištvo, ki ga podpisuje tandem Patriarca, temelji na skrbni izbiri materiala, kjer je pozornost v iskanju harmonije uporabnosti in estetike usmerjena k vsem stopnjam procesa proizvodnje. Strojno klesanje, ročno barvanje in lakiranje ter sestavljanje elementov predstavlja preplet tradicionalnih tehnik in znanja s sodobnimi prijemi ter postopki. Vse to je Macmamau, svet preprostih linij in struktur, ki odpira sodobna vrata v pohištveni univerzum.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin