Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 10. 2009,
10.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 6. 10. 2009, 10.46

6 let, 7 mesecev

Ogrevanje na biomaso varna in zanesljiva izbira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S čiščenjem gozdov zagotovimo precejšen delež lesene biomase namenjene ogrevanju, ki bi sicer preprosto zgnila v gozdu.

Hitro rastoči les pa so začeli pridelovati na nerodovitnih zemljiščih posebej v energetske namene. Energetski les zajema kmetijsko uporabne trajne nasade npr.: topolov, vrb, ki so s svojo hitro rastjo v in velikim pridelkom vse bolj zanimivi za kmetijstvo. Izraz energetski les se v praksi uporablja predvsem za les iz plantaž in polj, z drugim imenom mu pravimo tudi Short Rotation Coppice.

Sekanci, peleti, polena ter energetski les iz kmetijstva so domač, CO2 nevtralen vir energije. Biomasa skupaj s sodobnimi ogrevalnimi sistemi KWB z dvojnim izgrevanjem spodbuja regionalni razvoj, zagotavlja nova delovna mesta in rešuje energetske probleme. Energetska učinkovitost, varčnost ter neodvisnost od nihanja cen nafte in zemeljskega plina pričajo v prid KWB.

Družina izdelkov KWB obsega sodobne kotle, peči na pelete, sekance in polena v območju moči od 10-300kW. S toploto oskrbujemo vse od individualnih hiš, večjih zgradb, do manjših daljinskih omrežij. Indivudalno zasnovani sistemi za doziranje in skladiščenje lesne biomase omogočajo idealno prilagoditev ogrevanja razpoložljivemu prostoru. Avtomatski odjem sekancev ali peletov iz skladiščnega prostora do kurišča in gorilne retorte poteka s pomočjo avtomatskega dozirnega polža. Le-ta dovaja biomaso na retorto, kjer je mogoč avtomatski vžig ob določnem času s pomočjo nastavitev na regulaciji KWB Comfort.

Napredno regulacijo z vrtljivim kolescem in dvema gumboma enostavno upravljate tudi s pomočjo mobilnega telefona ali osebnega računalnika. Inovativne ideje, intenzivno raziskovanje in stalna nadgradnja so nas privedle med vodilne na področju izgorevanja na biomasni osnovi. Avstrijsko matično podjetje vlaga kar 20% vseh letnih prihodkov v raziskave in razvoj. KWB odlikuje visoka kakovost kotlov, zanesljivost in enostavnost upravljanja. Strokovno svetovanje, montaža in servis ter dobro opravljene storitve lokalnih partner inštalaterjev so razlog zadovoljstvo pri uporabnikih.

Lastniki hiš, kmetovalci, podjetniki ter etažni lastniki skupaj z upravljalci zgradb čas je za oceno energetske učinkovitosti vaših obstoječih ogrevalnih sistemov. Lastniki etažne lastnine ne pustite prostih rok pooblaščenim upravljalcem zgradb, ki upravljajo vaše ogrevanje. Prevzamite aktivnejšo vlogo pri reševanju zagat z ogrevanjem. Natančen načrt pri izbiri novega ali ob zamenjavi starega ogrevanja si pripravijo predvsem lastniki hiš. Ti temeljito preučijo prednosti in slabosti določenih tipov ogrevanja ter dobo vračila ob investiciji v sodoben ogrevalni sistem.

KWB ogrevanje na biomaso zagotavlja zdravo toploto za vaše dobro počutje. Prevzemite odgovornost za prihodnje generacije in prispevate k varovanju okolja.

Več o ogrevanju prihodnosti izveste na www.kwb.si

KWB ogrevanje na biomaso. Mi dajemo energijo za življenje!

(Oglasno sporočilo)

Ne spreglejte