Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2018,
15.03

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek vhodna vrata

Četrtek, 29. 11. 2018, 15.03

5 let, 5 mesecev

Nakup pametnih vrat – na kaj morate biti pozorni?

Oglasno sporočilo
Pirnar

Vhodna vrata vsake hiše ali stanovanja predstavljajo oviro, ki lastniku omogoča zasebnost in varnost, hkrati pa izbira vhodnih vrat veliko pove o samem lastniku.

Nekateri izberejo povsem običajna klasična vhodna vrata, spet drugi so bolj drzni in svoj dom opremijo z izjemno modernimi vhodnimi vrati. Ker pa živimo v obdobju, ko nam tehnologija omogoča še pred kratkim povsem nemogoče stvari – od pametnih telefonov in upravljanja skoraj celotne hiše z njihovo uporabo (prižiganje in ugašanje centralnega ogrevanja, prižiganje luči, pralnega in pomivalnega stroja ...) do odpiranja in zapiranja našega doma s pomočjo pametnih vrat –, se vse več ljudi odloča prav za moderna vrata. Pametna vrata za lastnika pomenijo tudi udobje, saj so tradicionalni ključi kar naenkrat povsem nepotrebni. Tudi nežna in diskretna razsvetljava vhodnih vrat je svojevrstno udobje in razkošje pametnih vrat.

Pirnar | Foto: Kaj sploh so pametna vrata?

Največja prednost pametnih vrat je, da za odklepanje in zaklepanje ne potrebujemo klasičnega ključa. Vsakemu izmed nas se je že zgodilo, da je prišel domov s polnim naročjem nakupovalnih vrečk, potem pa nikakor ni našel ključa v jakni ali torbici. Ali pa smo v naglici odšli iz hiše, zaloputnili vrata, ključi pa so ostali v zaklenjeni hiši. Te situacije so neprijetne, saj sledi klicanje partnerja, otrok ali drugih bližnjih, s tem pa posledično čakanje in zamude na pomembne opravke.

Pri pametnih vratih vse te skrbi odpadejo. Bistvo pametnih vrat je, da nam s pomočjo tehnologije omogočijo odpiranje vhodnih vrat brez ključev. Njihove prednosti pa segajo še mnogo dlje, saj jih pogosto krasijo tudi skriti ročaji, skriti bralniki prstnih odtisov in sistemi za prepoznavanje obraza. Vodilni slovenski proizvajalec pametnih vrat Pirnar ponuja oba najbolj inovativna sistema za odpiranje pametih vrat – s prstnim odtisom ali na podlagi avtomatskega prepoznavanja obraza.

Pametna vrata s ključavnico s prstnim odtisom

Pametna vrata One Touch so opremljena s čitalnikom prstnih odtisov, ki prepozna lastnika. Ko čitalnik prepozna lastnika, se vrata odklenejo, povsem samodejno se izvleče potezalo in razsvetli se okolica. Ko se vrata zaprejo, se povsem samodejno spet zaklenejo, potezalo pa se vrne na prvotno mesto. Takšna vrata že na daleč oddajajo videz varnosti, saj neznancem povsem onemogočajo kakršnokoli manipulacijo z vrati. Potezalo je skoraj nevidno, saj ga lahko upravlja le lastnik, zato pametnim vratom One Touch pravijo najbolj osebna vrata na svetu.

Pirnar | Foto:

Pametna vrata s sistemom za prepoznavanje obraza

Še en korak naprej pri odpiranju vrat pa predstavljajo Pirnarjeva pametna vrata s sistemom za prepoznavanje obraza Theatrica. Odpiranje vrat je popolnoma brezdotično in samodejno. Dovolj je zgolj pogled in sistem za prepoznavanje obraza odpre vhodna vrata ter jih nato samodejno zapre. Tak način odklepanja vhodnih vrat je najvarnejši način odklepanja in zaklepanja. Sistem lahko prepozna več deset obrazov, omogočeno pa je tudi blokiranje nezaželenih oseb. Vhodna vrata Theatrica nimajo potezala, zato navzven delujejo kot stena, površinsko pa jih je mogoče poljubno obdelati (v lesu, kamnu, aluminiju ali steklu).

Pirnar | Foto:

Mednarodne nagrade za inovativna vrata Pirnar

Pri nakupu pametnih vrat moramo biti še posebej pozorni, saj kakovost izdelave ne vpliva zgolj na kakovost končnega izdelka, temveč tudi na našo varnost, udobje in na varnost vseh dragocenih predmetov v našem domu. Slovenski proizvajalec Pirnar je vodilni inovator na področju pametnih vrat v Evropi in prejemnik nekaterih največjih mednarodnih nagrad za svoja vrata, tako za inovacije kot tudi za samo oblikovanje. Njihova vrata so brezhibno zasnovana, popolne oblike, odlikuje pa jih tudi brezhibna ročna izdelava. Med njihove inovacije spadajo najbolj izolirana aluminijasta vhodna vrata na svetu, skriti čitalnik prstnih odtisov, 3D-vratno krilo in popolnoma raven vhod. Podjetje Pirnar je hitro rastoče družinsko podjetje z več kot 200 zaposlenimi, prodajno mrežo pa ima razvito po vsej Evropi.

Za stranke pa je najpomembnejše to, da se podjetje Pirnar posveti prav vsaki želji naročnika. Oblikovalci skupaj z naročnikom oblikujejo vhodna vrata po željah posameznika. S tem naročnikom omogočijo, da vhodnim vratom dajo lasten pridih.

Naročnik oglasnega sporočila je Pirnar d.o.o.

 

Ne spreglejte