Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 8. 2022,
7.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča SANOTECHNIK d.o.o.

Natisni članek

Uživajmo poletje Uživajmo poletje Sanotechnik bazen sprostitev wellness masažni bazen advertorial

Ponedeljek, 8. 8. 2022, 7.00

2 meseca, 2 tedna

Masažni bazeni: oaza sprostitve na vašem vrtu

Vsebino omogoča SANOTECHNIK d.o.o.

Po dolgem in napornem dnevu se namakanje v topli vodi z mehurčki morda zdi prava terapija, ki pomaga odmisliti vsakdanje skrbi. Poleg tega, da pomaga pri popolni sprostitvi, pa preživljanje časa v masažni kadi prinaša številne druge koristi za vaše dobro počutje in splošno zdravje.

Sanotechnik | Foto: Sanotechnik Foto: Sanotechnik

Več kot le sprostitev ob koncu dneva

Ko pomislite na masažno kopel, morda pred očmi vidite podobo vrhunskega wellness centra. A danes imate lahko ta vrhunski tretma kar na svojem dvorišču, kjer se lahko sproščate v prijetnem vzdušju svojega doma.

Topla voda pomiri vse telo, saj pomaga pri sprostitvi napetih mišic. Prav tako lajša stres ter s tem pozitivno vpliva na splošno zdravje in dobro počutje. Študije1 namreč kažejo, da uživanje v masažni kopeli vsaj 15 minut na dan šest dni zapored zmanjša količino stresnega hormona kortizola za kar 11 odstotkov. Sedenje v ogrevani vodi bo pospešilo srčni utrip in pognalo kri po telesu, kar koristi tako vašim mišicam kot koži. Topla voda prav tako pomaga pri lajšanju bolečin in nelagodja zaradi poškodb. Če imate težave s spanjem ponoči, vam bo pri tem koristila kombinacija sproščenih mišic, izboljšane cirkulacije in nežnega masažnega učinka, ki jo prinaša namakanje v masažnem bazenu.

Vsekakor je potopitev v masažni bazen nadvse priročna in udobna sprostitev, ki napolni vaš um, telo in duha. A prednosti segajo tudi na družabna področja. Lastništvo masažnega bazena namreč popestri družabno življenje in naredi čas, preživet z družino, še bolj zabaven. Masažni bazen je lahko odličen kraj preživljanja skupnega časa s tistimi, ki so nam blizu. Samo usedemo se v toplo kopel in uživamo v trenutkih, ki nas povezujejo, medtem ko nas božajo mehurčki.

Podjetje Sanotechnik je eno vodilnih distributerjev kopalniške opreme v Evropi. Njihov prodajni program zajema tuš kabine, masažne in parne kabine, kopalne in tuš kadi, masažne kadi, masažne bazene, kopalniško pohištvo in ogledala, armature in kopalniški dodatki. Med izdelki boste našli takšne, ki so prilagojeni vašemu okusu, potrebam in tudi finančnim zmožnostim.

V ponudbi imajo kvalitetne, klasične, preproste in učinkovite masažne bazene za splošno rabo kot tudi luksuzne bazene, namenjene razvajanju ali sproščanju za tiste, ki zahtevajo nekaj več. Masažni bazeni so na voljo v vseh oblikah in velikostih ter s številnimi dodatnimi funkcijami. To pomeni, da lahko bazen povsem prilagodite svojim željam. Morda želite velik prostor, kjer bo lahko uživala vsa družina in se boste s prijatelji zabavali ob priljubljeni glasbi ali pa morda majhen intimen kotiček s romantično LED osvetlitvijo – v ponudbi boste našli takega po svojem okusu, celo takšnega, ki vam poleg razvajanja nudi prostor za plavanje.

Sanotechnik | Foto: Sanotechnik Foto: Sanotechnik

Masažne bazene podjetje Sanotechnik najdete tudi v prodajalnah Bauhaus, M Tehnika, Jager, OBI in v izbranih spletnih trgovinah s tovrstnimi izdelki.

Sanotechnik | Foto: Sanotechnik Foto: Sanotechnik

Masažni bazen ponuja sprostitev in zabavo vse leto

Klasičen zunanji bazen omogoča poletno zabavo za vso družino. A v njem dejansko lahko uživamo le v vročih mesecih. V nasprotju s tem lahko masažne bazene uporabljamo vse leto. Zunaj je ledeno mrzlo, pokrajina je prekrita s snegom, mi pa lahko uživamo v topli kopeli v lastnem masažnem bazenu in opazujemo zimsko večerno idilo. Dvig razpoloženja je zagotovljen.

Prednost lastnega masažnega bazena je, da lahko v njem uživamo v udobju doma in z ljudmi, ki so nam blizu. Dostop je neomejen in na voljo, kadarkoli se nam zahoče. Ni pravil, ki bi jih morali upoštevati, in poleg ni neznancev, ob katerih se ne moremo popolnoma sprostiti. V lastnem masažnem bazenu je popolna sprostitev zagotovljena.

Poleg sprostitve pa masažni bazeni omogočajo tudi plavanje. Samo predstavljajte si neskončen bazen. Takšen občutek namreč dobite v masažnem bazenu, ko plavate proti curku, ki vam omogoča neprekinjeno plavanje na mestu. Morda se sliši neverjetno. A tako, kot tečete na tekalni stezi, lahko plavate v masažnem bazenu. In če imate svojega, lahko to počnete v zasebnosti, udobju in varnosti svojega doma kadarkoli podnevi ali ponoči.

Sanotechnik | Foto: Sanotechnik Foto: Sanotechnik

Morda ste že razmišljali o masažnem bazenu na svojem vrtu, pa vas je ustavila misel o porabi vode in s tem povezanimi stroški. Zato vas bo toliko bolj presenetil podatek, da je namakanje v masažnem bazenu pravzaprav bolj varčno z vodo od običajne kopeli. Pri običajni kopeli v kopalniški kadi se enkrat okopate, preden vodo pošljete v odtok. Na drugi stani masažni bazeni potrebujejo svežo vodo le vsake tri do štiri mesece.

Sanotechnik | Foto: Sanotechnik Foto: Sanotechnik

Kopanje v bazenih je bilo dostopno vsem prebivalcem že v času rimskega imperija, danes pa imate lahko dostop do lastnega bazena na svojem vrtu.2

Vas zanima možnost montaže masažnega bazena pri vas doma?

Strokovna ekipa podjetja Sanotechnik vam bo svetovala na podlagi vaših potreb in pomagala pri izbiri najustreznejšega masažnega bazena. Spremenite svoj dom v domači wellness in jim pošljite povpraševanje!

Telefon: +386 (0)2 42 13 350

Email: info@sanotechnik.si

Sanotechnik | Foto: Sanotechnik Foto: Sanotechnik

Kako pripraviti prostor za namestitev bazena?

Če boste masažni bazen postavili na leseno teraso, mora terasa zagotavljati dovolj nosilnosti za težo masažnega bazena, potrebne količine vode in oseb v masažnem bazenu. Pri vgradnji masažnega bazena bodite pozorni na to, da so sestavni deli masažnega bazena vedno preprosto dostopni za vzdrževanje.

Ko pripravljate prostor za masažni bazen, bodite pozorni, da je okolica popolnoma čista, brez peska in preostalih predmetov, ki jih ne želite imeti v bazenu. Prostor za postavitev bazena naj bo dovolj stran od dreves, saj odpadajoče listje lahko masažni bazen onesnaži. V mislih imejte tudi to, da masažni bazen, ki je zaščiten pred vremenskimi razmerami, zahteva manj vzdrževanja in ima nižje stroške obratovanja.

Primerno izbrana lokacija bazena bo prispevala k vaši zasebnosti in varnosti ter povečala užitek ob uporabi masažnega bazena. | Foto: Primerno izbrana lokacija bazena bo prispevala k vaši zasebnosti in varnosti ter povečala užitek ob uporabi masažnega bazena.

Pri namestitvi bazena v notranjih prostorih premislite o odtekanju vode in prezračevanju. Med uporabo vodna para napolni prostor, zato jo je treba odvesti, sicer vam lahko poškoduje notranjo opremo in prostor.

Ali ste vedeli?

Izvor masažnih kopeli je v letalski industriji. Bratje Jacuzzi so bili aktivni pri izdelavi letalskih črpalk in elis. Leta 1948 je eden izmed bratov želel sinu olajšati kronične bolečine zaradi artritisa. V kad je namestil prirejeno črpalko za letala in ustvaril whirlpool.3

Vsakodnevna vstopnica v oazo sprostitve

Zadnje desetletje ljudje velik pomen namenjamo skrbi za dobro počutje. V to skrb nas nekako potiskajo tudi vedno bolj natrpani urniki, ki s seboj prinašajo stres. Da bi se nekako zoperstavili vsakodnevnim izzivom, je treba v naša življenja prinesti ravnovesje miru in tišine. Vse to imamo danes lahko na dosegu v lastnem domu.

Sanotechnik | Foto: Sanotechnik Foto: Sanotechnik

Popolna dopolnitev masažnih bazenov je postavitev domače savne. Upravičeno se veliko govori o zdravstvenih koristih savnanja. Ljudje jih že stoletja uporabljajo za namene izboljšanja splošnega zdravja in dobrega počutja. Savnanje nas namreč fizično poživi, pomaga pri izločanju toksinov, nas pomirja, sprošča mišice in še mnogo več. Že nekaj minut na dan je dovolj, da smo videti in se počutimo bolje.

Vročina v savni lahko povzroči spremembe v našem telesu, kot je denimo pospešen srčni utrip, kar vodi v boljšo cirkulacijo in ima pozitiven učinek na srce, krvni tlak kot kožo. Na nas deluje blagodejno in sproščujoče. Povečano znojenje spodbuja naravno izločanje strupov iz našega telesa, ki smo jim redno izpostavljeni prek hrane, vode in zraka.

Uživanje v savni po naporni vadbi lahko pomaga telesu, da se hitreje regenerira, saj ima toplota blagodejen učinek na utrujene mišice. S pogostim savnanjem ima korist tudi naša koža, saj pomaga koži, da se znebi odmrlih kožnih celic, kar spodbuja rast novih in bolj zdravih. Znojenje na kožo deluje očiščevalno in z nje odplakne morebitne nečistoče. Vse to pa ima pozitiven učinek na videz in počutje naše kože.

Podjetje Sanotechnik lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih.

Fotogalerija
1 / 9

1 outdoor-livingllc.com
2 www.worldhistory.org/Roman_Baths/
3 www.atlasobscura.com/articles/a-hot-take-on-the-steamy-history-of-the-jacuzzi

Ne spreglejte