Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 3. 2010,
8.13

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 9. 3. 2010, 8.13

3 leta, 8 mesecev

Kvaliteta življenja je zelo odvisna od dobrega spanca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Dober spanec je, tako kot ustrezna prehrana in telesno gibanje, ključen za vaše duševno, čustveno in fizično zdravje. Strokovnjaki priporočajo 8 ur spanja dnevno.

Premalo spanja povzroča razdražljivost, oslabljen imunski sistem in povečuje stres. Na zagotavljanje kvalitetnega spanca v spalnici vplivajo predvsem trije dejavniki – tišina, tema in ustrezna temperatura. Kakršen koli šum, še tako neznaten, moti spanec, pa čeprav se tega ne zavedamo. Prav tako so moteči snopi svetlobe ali svetla soba. Idealna temperatura v spalnici je 16-18°C, še bolj pomembno je, da je temperatura čim bolj konstantna preko celega leta. Nekaj nasvetov za boljše spanje: • vzpostavite urnik spanja, • z rekreacijo zaključite 2 uri pred spanjem, • pred spanjem se izogibajte nikotinu, alkoholu in kofeinu, • ne jejte 2-3 ure pred spanjem. Najboljšega ležišča ni, saj si mora vsakdo glede na lastne telesne značilnosti in občutke izbrati ustrezno ležišče. Pravo ležišče je tisto, ki nudi telesu ustrezno podporo in udobje. Ustrezno podporo se določi glede na telesno težo, udobje pa je individualen občutek. Občutke na ležišču ločimo v tri skupine: ležišče v katerega se pogreznemo in nas objame, ležišče, ki se nam prilagodi, vendar imamo občutek lebdenja in kompaktno ležišče, kjer čutimo trdo sredico. Ležišča meblojogi® pokrijejo zelo širok spekter želja, tako, da si lahko vsakdo izbere ustrezno.

Nirvana je meblojogi® ležišče z dvojnim vzmetenjem in preobleko s srebrovimi ioni. Notranja konstrukcija in tkanina X-static® omogočata spanje v raju noč za nočjo. Za ustrezno podporo telesa poskrbi pet consko žepkasto jedro, za udobje pa micro žepkasto jedro. Micro žepkasto jedro ima 1000 vzmeti/m2, medtem ko jih je v običajnem ležišču 180 na m2. Razlika je občutna, občutite jo že pri preizkušanju v trgovini. Micro vzmeti v Nirvani razporedijo pritisk na telo na način kot spominska pena, po celem telesu, vendar je prednost Nirvane v zračnosti, saj ne pregreva telesa. Med obema nivojema vzmeti je zračni kanal, ki nenehno zrači ležišče, tako da ga ni potrebno obračati. Srebrovi ioni v preobleki preprečujejo razvoj mikroorganizmov, navzemanje telesnih vonjev in prevajajo statično elektriko, kar 99%. Zakaj Nirvana? Ker je to edino ležišče, ki prevaja statično elektriko našega telesa in na katerem je gibanje partnerja nemoteče.

Talasso priporočamo tistim, ki si želijo občutka ležanja na vodi. Pod lično pralno preobleko s protibakterijsko zaščito so vzmeti v žepkih različnih višin obdane z bio-spominsko peno. Različna višina vzmeti omogoča občutek spanja na vodni gladini. Bio-spominska pena se od klasične razlikuje v tem, da je izdelana iz naravno obnovljivih virov, sicer pa ravno prav obda telo.

Enako pomembno, kot je za naše telo ustrezno ležišče je za ležišče ustrezna vzmetena ali letvasta podlaga. Sicer se kaj lahko zgodi, da bomo nad ležiščem razočarani, saj v domači postelji ne bo enak občutek kot pri preizkušanju v trgovini.

Za pomoč pri izbiri ustreznega ležišča ali kakršen koli nasvet povezan z dobrim spanjem pišite na nasvet@meblojogi.si.

Ne spreglejte