Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 12. 2021,
16.51

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,15

8

Natisni članek

Nostradamus

Petek, 31. 12. 2021, 16.51

2 leti, 3 mesece

Nostradamusove napovedi za 2022: razpad EU, kanibalizem in napad na Francijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,15

8

Nostradamus | Nostradamus se je rodil leta 1503, umrl pa leta 1566. Njegovo najbolj znano delo, knjiga poezije Les Prophéties, je izšlo leta 1555. | Foto Guliverimage

Nostradamus se je rodil leta 1503, umrl pa leta 1566. Njegovo najbolj znano delo, knjiga poezije Les Prophéties, je izšlo leta 1555.

Foto: Guliverimage

Skoraj pol tisočletja je že minilo od smrti francoskega astrologa, zdravnika in "vidca" Michela de Nostredama, ki ga večina ljudi danes pozna kot Nostradamusa.

Skozi zgodovino se je ime Nostradamusa ohranilo predvsem zaradi njegove knjige poezije Les Prophéties, v katerih je skozi 942 štirivrstičnih pesmi menda napovedal prihodnost. Kot trdijo njegovi ljubitelji, se je skozi zgodovino uresničilo kar 70 odstotkov vseh prerokb Nostradamusa. To je sicer težko dokazati, saj je Nostradamus svoje prerokbe zapisal zelo dvoumno, tako da lahko vsak iz njih potegne drugačne zaključke. To se kaže tudi v njegovih prerokbah za leto 2022, ki imajo veliko različnih interpretacij.

Kanibalizem

Mnogi menijo, da je Nostradamus za leto 2022 napovedal svetovno lahkoto, ki naj bi jo povzročila ogromna rast cen hrane. Najrevnejši naj bi se zato zatekli celo h kanibalizmu. Da se bo ta prerokba uresničila, mnogi utemeljujejo z rekordno visoko inflacijo v letu 2021 in mnenjem številnih ekonomistov, da nas velike podražitve hrane čakajo v letu 2022.

Globalno segrevanje

Globalno segrevanje ni nekaj novega, tema že nekaj let prevladuje tudi na mednarodnem političnem parketu. Nostradamus v pesmi, v kateri mnogi vidijo napoved globalnega segrevanja, sicer govori o visokih temperaturah, ki bodo povzročile, "da se bodo v Črnem morju skuhale ribe".

Vojna ali pa napad na Francijo

Ena izmed pesmi napoveduje začetek velike vojne, vendar si interpretatorji Nostradamusovih napovedi niso enotni v tem, kje bodo izbruhnili spopadi. Večina jih sicer meni, da pesem govori o Franciji, ki naj bi jo napadla "velika sila z Vzhoda". Drugi pravijo, da je Nostradamus v resnici napovedal uvrstitev francoske nogometne reprezentance na svetovno prvenstvo v nogometu v Katarju, ki bo potekalo prihodnje leto.

Smrt Kim Džong Una

Nostradamus naj bi tudi napovedal, da bo v letu 2022 umrl severnokorejski diktator Kim Džong Un. Ena izmed pesmi Francoza sicer res govori o smrti osebe, ki bo prinesla spremembo v kraljestvu. Da gre za Kim Džong Una, mnogi sklepajo zaradi ponavljajočih se govoric o njegovem slabem zdravstvenem stanju.

Konec Evropske unije

Odhod Velike Britanije iz Evropske unije, kar naj bi prav tako napovedal Nostradamus, naj bi bil le prvi žebelj v krsto Evropske unije. Dokončen razpad evropske povezave naj bi se zgodil v letu 2022.

Umetna inteligenca

Umetna inteligenca naj bi v letu 2022 dosegla samozavedanje, trdijo Nostradamusovi privrženci. To utemeljujejo s pesmijo, v kateri Francoz govori o nesmrtnih bitjih.

Baba Vanga
Trendi Vesoljci, nov virus in cunamiji: srhljive napovedi Babe Vange za 2022
Ne spreglejte