Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 1. 2008,
19.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 22. 1. 2008, 19.54

8 let

Zmaga za Kowalczykovo, Majdičeva deseta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po nekaj tednih odmora se nadaljuje svetovni pokal v smučarskih tekih.

Tekme do konca tedna gosti kanadski Canmore; v torek je bilo za ženske na sporedu dvojno zasledovanje na 2 x 7,5 kilometra. Zmagala je Poljakinja Justyna Kowalczyk (42:30,3), edina slovenska predstavnica Petra Majdič (+1:05,9) je bila deseta. Po nekaj tednih odmora se v Kanadi nadaljuje svetovni pokal v smučarskih tekih. Tekme bo do konca tedna gostil Canmore, že v sredo bo v poznih večernih urah po srednjeevropskem času na sporedu sprint v klasični tehniki.

-12 stopinj pod ničlo

Na torkovi ženski tekmi se je pokazalo to, kar se je napovedovala že na tekmah serije Tour de Ski okrog novega leta. Poljakinja Kowalczykova, ki je že na novoletni turneji kazala odlično pripravljenost, je tokrat pritekla na sam vrh. Tekmovalce in tekmovalke je na olimpijski progi iz leta 1988 pričakal mraz, minus 12 stopinj pod ničlo, kar pa najboljših ni oviralo. V zasledovalnem teku, tekmovalke so po 7,5 kilometra "sezule" smuči za klasiko in "obule" tiste za prosti slog, moški so to storili na 15. kilometru, se je tudi Majdičeva dobro odrezala. Predvsem v klasiki je dobro tekla, bila povsem v ospredju, na enem od vmesnih časov prevzela tudi vodstvo, a nato po menjavi padla izven prve deseterice. Do konca je varovanka trenerja Ivana Hudača tekla med 11. in 13. mestom in v cilj pritekla kot deseta. S to uvrstitvijo se je Majdičeva povzpela tudi v skupnem seštevku, kjer zdaj zaseda enajsto mesto.

Zelo zanimiva je bila tudi moška tekma, saj vseh 30 kilometrov do konca ni kazalo na očitnega zmagovalca. Na koncu je bilo prvih 20 tekmovalcev uvrščenih znotraj 14 sekund, vodilne so ločile le desetinke. Zmago si je s štirimi desetinkami prednosti zagotovil Pankratov, ki je ob tem prehitel Italijana Girgia di Cento, tretji pa je bil Nemec Axel Teichmann, ki je dosegel isti čas kot njegov rojak Tobias Angerer, sodniki pa so zaradi malenkostne prednosti v fotofinišu tretje mesto prisodili Teichmannu.

V sredo bo v Canmoreu na sporedu klasični sprint, sodelovali bosta tudi Majdičeva in Vesna Fabjan.

Ne spreglejte