Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
10. 6. 2017,
21.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

2

Natisni članek

Janica Kostelić

Sobota, 10. 6. 2017, 21.45

6 let, 7 mesecev

Z vulgarnimi psovkami nad Janico Kostelić

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

2

Vsega tri dni po tem, ko je nepridiprav v Bolu na Braču fizično napadel prvega moža zagrebškega Dinama Zdravka Mamiča, je bila na istem dalmatinskem otoku zelo neprijetne dobrodošlice deležna tudi najboljša hrvaška smučarka vseh časov Janica Kostelić.

Ko se prah po napadu na Zdravka Mamića, ki je po udarcu v glavo pristal v morju, še ni povsem polegel, je hrvaške medije zaznamovala nova vest o incidentu na otoku Brač. V središču pozornosti se je tokrat znašla nekdanja smučarska kraljica Janica Kostelić, zdaj državna tajnica za šport.

Kostelićevo, ki se je s trajektom iz Splita pripeljala na Supetar, od koder naj bi jo pot vodila na teniški turnir v Bolu, je v pristanišču pričakala večja skupina, za katero več hrvaških medijev poroča, da so bili člani navijaške skupine Torcida. Kot je razvidno z videoposnetkov, so ji namenili pravi koncert vulgarnega skandiranja.

"Žalostna sem"

Janica Kostelić | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar V ozadju zgodbe naj bi bilo Janičino službeno dogovarjanje s predstavniki Hrvaške nogometne zveze. Ta pa je v očeh navijačev Hajduka že lep čas na osovraženem zagrebškem seznamu.

"Čeprav verjamem, da gre le za posameznike, je bila ta izkušnja zame zelo neprijetna. Žalostna sem, ker se po svoji domovini ne morem varno gibati," je bil prvi odziv 35-letne Zagrebčanke, ki je incident, ta naj bi se zgodil že na trajektu, prijavila policiji. Ta je nato tudi ukrepala in zaradi kršitve javnega reda in miru pridržala 12 oseb, med njimi dva mladoletnika.

S sporočilom za javnost se je oglasila tudi hrvaška vlada in incident ostro obsodila, saj gre za "izraz nespoštovanja njenih športnih uspehov in aktualnih odgovornosti".

Naj spomnimo, Kostelićeva, ki je bogato športno kariero končala pred desetimi leti, se je lanskega aprila zaposlila na ministrstvu za znanost, izobraževanje in šport. Resorni minister Predrag Šustar ji je ponudil mesto pomočnice za športni resor. Pozneje je prevzela vlogo državne tajnice za šport.
Ne spreglejte