SiolNET. Sportal Zimski športi
1,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Vse je dosegljivo"

1,26

termometer

Robert Kranjec
Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Prepričan sem, da ne bo nekdo ostajal doma, če bo vrhunsko pripravljen," je prepričan najizkušenejši slovenski skakalec Robert Kranjec pred začetkom nove sezone svetovnega pokala.

S 37 leti spada Robert Kranjec med najstarejše skakalce, a še vedno trdo dela, da bi bil v stiku z najboljšimi. V letošnjem poletju je po izpadu iz A-reprezentance treniral z B-ekipo pod vodstvom Igorja Medveda.

In ker za aktivnega športnika ni več rosno mlad, je razumljivo povprašati o zdravstvenem stanju: "V primerjavi s prejšnjimi sezonami sem zelo dobro izpeljal pripravljalno obdobje. Nobene poškodbe nisem imel, nič me ni bolelo."

Peter Prevc Sportal Prevc odhaja na "neznani teren"

B-jevci nekoliko prikrajšani

"Moja edina skrb je, da sem čim bolj pripravljen in čakam na ponujeno priložnost," "Moja edina skrb je, da sem čim bolj pripravljen in čakam na ponujeno priložnost," Foto: Grega Valančič/Sportida Zdaj ko dela z B-reprezentanco, je opazil, da nima takšnega tretmaja kot A-jevci (oprema ...), a verjame, da lahko spet pride v prvo ekipo in nastopa v svetovnem pokalu: "B-jevci smo iz tega vidika malce prikrajšani. Tisti, ki bo šel na tekme, bo imel zagotovljene drese, sicer pa smo nekoliko omejeni s kombinezoni. Dobimo jih malce manj. Enega sem kupil sam, da vidim, kaj in kako."

Pot do svetovnega pokala - začne se 16. novembra v Visli - ga bo pripeljala z dobrimi skoki, kar se dobro zaveda. Priložnost, da se pokaže glavnemu trenerju A-reprezentance Gorazdu Bertonclju, bo imel v Innsbrucku in Oberstdorfu, kjer bodo vsi skakalci združeni. "Težko bi karkoli rekel. Treba je vprašati glavnega trenerja. Moja edina skrb je, da sem čim bolj pripravljen in čakam na ponujeno priložnost," pravi Kranjec.

Jurij Tepeš Sportal Jurij Tepeš pritisnil na gumb reset

"Prepričan sem, da ne bo nekdo ostajal doma, če bo vrhunsko pripravljen"

"Upam, da bi skoke iz Klingenthala pripeljal v zimsko sezono in potem nadaljeval na tekmah. Potem bomo videli, kako bom sam pri sebi speljal. Vse je dosegljivo." "Upam, da bi skoke iz Klingenthala pripeljal v zimsko sezono in potem nadaljeval na tekmah. Potem bomo videli, kako bom sam pri sebi speljal. Vse je dosegljivo." Foto: Žiga Zupan/Sportida S svojo pripravljenostjo je zadovoljen, čeprav se mu na zadnji postojanki poletnega grand prixa ni izšlo po načrtih: "Pustimo Klingenthal, kjer je bilo vetrovno in bi težko karkoli izluščil. S pripravami v Zakopanah in Klingenthalu je šlo sicer super. Zelo zadovoljen sem bil. Zdaj je pred mano močnejši kondicijski vložek, zaradi tega bo šlo na skakalnici malce navzdol, potem se bo spet dvignilo."

Če bo dobro skakal, se bo priložnost med elito ponudila tudi njemu. In verjame, da se bo spet vpletel v boj za višje uvrstitve na tekmah svetovnega pokala: "Najprej moraš biti dobro pripravljen. Prepričan sem, da ne bo nekdo ostajal doma, če bo vrhunsko pripravljen. Upam, da bi skoke iz Klingenthala pripeljal v zimsko sezono in potem nadaljeval na tekmah. Potem bomo videli, kako bom to izpeljal. Vse je dosegljivo. Umirjen in potrpežljiv moram biti ter čakati na priložnost," je še poudaril leteči Kranjec.

smučarija Sportal Razlog za nasmeh je

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 119
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin