Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 1. 2013,
13.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze Lindsey Vonn Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Četrtek, 10. 1. 2013, 13.06

8 let

Vonnova za dvema Slovenkama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
S prvim uradnim preizkusom proge, ki nosi ime po legendarnem Karlu Schranzu, se je v St. Antonu začel ženski smučarski teden. Najhitrejša Lara Gut, Tina Maze dvanajsta.

Z delom časomerilcev je bila po prvem od dveh treningov pred sobotnim četrtim smukom nove sezone v St. Antonu vsekakor najbolj zadovoljna Švicarka Lara Gut. Za 2201 metrov dolgo je potrebovala 1:38,31, kar je bilo več kot sekundo hitreje od vseh zasledovalk. Anna Fenninger je na drugem mestu zaostala za sekundo in dve stotinki, Italijanka Daniela Merighetti in Avstrijka Andrea Fischbacher sta bili še stotinko počasnejši, takoj za njima pa je bila na petem mestu Maria Höfl-Risch.

Tina Maze, za katero tudi na prizorišču svetovnega prvenstva 2001 vlada izjemno medijsko in navijaško zanimanje, zaradi česar se je njen agent odločil za posebno novinarsko konferenco ter termin za avtograme, je uvodni preizkus končala na dvanajstem mestu. V primerjavi s Švicarko se je na progi zadržala sekundo in devet desetink dlje, ob tem pa velja dodati, da je bila predvsem v zgornjem delu med najhitrejšimi.

Precejšnje pozornosti na treningu pa je bila deležna tudi Lindsey Vonn, ki se je po dobrih treh tednih vrnila v smučarsko druščino. V svojem nastopu je bila Američanka zadržana, popustila je predvsem v spodnjem delu in si prislužila zaostanek 3,98. To je bil šele 24. čas med petinšestdesetimi dekleti. Vonnova ni bila le krepko za Mazejevo, temveč tudi za Ilko Štuhec. Mariborčanka, ki je dolgo čakala na dovoljenje za nastop, nato pa s precejšnjo zamudo odprla nenavaden trening, je bila za pičlo stotinko hitrejša od prve smukačice svetovnega pokala.

Nastopili sta tudi Vanja Brodnik in Katja Horvat ter bili precej počasnejši od najboljših. Prva je ob zaostanku sedmih sekund in treh desetink pristala na 55. mestu, najmlajša med Slovenkami pa je bila z devetimi sekundami zaostanka 58.

Ne spreglejte