Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
28. 5. 2008,
14.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 28. 5. 2008, 14.22

8 let

V ponedeljek ustoličenje Šarabona in Jaklina

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V ponedeljek naj bi slovenski smučarji vendarle tudi uradno dobili poslovnega direktorja in trenerja ženskih reprezentance.

Čeprav "alpincem" voda že pošteno teče v grlo, pa je predvidena seja Zbora za alpsko smučanje v začetku tedna odpadla zaradi nesklepčnosti. Več sreče naj bi imeli v ponedeljek, ko naj bi podporo dobil tudi uradni kandidat za poslovnega direktorja Matjaž Šarabon. Nekdanji smučar in prvi mož Elana je pred dobrim tednom sprejel vlogo kandidata, do ustoličenja pa ga ločita še zelena luč zbora in pa Izvršilnega odbora SZS.

Sicer pa je v gradivu ponedeljkovega zbora moč najti tudi poročilu o delu reprezentanc za minulo sezono nekdanjega športnega direktorja Rasta Ažnoha, ki se kot trener seli v britansko reprezentanco, in pa načrt dela tako moške kot tudi ženske reprezentance za prihajajoče tekmovalno obdobje. S sprejetjem bi posredno potrditev dobile tudi vse trenerske strukture. Če pri moškem delu vsaj na najvišji ravni ni večjih sprememb (vodja reprezentance ostaja Urban Planinšek, trener za hitri disciplini Dejan Poljanšek, za tehnični pa Slavko Zupanc), pa je drugače pri nežnejšem spolu. Vodenje reprezentanc bo prevzel Božo Jaklin, kot odgovorni trener za tehnični disciplini mu bo pomagal Marko Jurjec, za hitri disciplini naj bi delno skrbel Marjan Černigoj, v ekipi pa ostaja tudi Sašo Robič. Kot trener ekipe evropskega pokala naj bi se v Slovenijo vrnil Cene Jovan, kondicijskega trenerja Andreo Massija pa bo nasledil Samo Furlan.

V načrtu tudi južna polobla

Glavna trenerja sta hkrati sestavila tudi sezname reprezentanc z določenimi individualnimi cilji in natančen načrt priprav. Pri tem veseli, da bo del ekip snežne kilometre nabiral tudi na južni polobli. Dekleta se na 20-dnevne priprave v La Parvo v Čilu selijo 15. avgusta po uvodnih treningih na švicarskem ledeniku Saas Fee. Fante pa pot v Čile čaka 26. avgusta, pred tem pa se bodo s snegom spoznavali v Zermattu.

Pri dekletih bosta delovali ekipi WC I in WC II. V prvo so uvrščene Tina Maze, Ana Drev, Mateja Robnik, Ilka Štuhec, Vanja Brodnik in Maruša Ferk, v drugo pa Petra Robnik, Katja Jazbec, Nina Mihovilovič in Tina Robnik, medtem ko pa bo dolgoletna članica elitne vrste Ana Kobal, ki jo je "na hladno" postavil že Klemen Bergant, trenirala po klubskem programu.

Moška ekipa je razdeljena na podlagi disciplin. Tako so v prvo skupino dodeljeni tekmovalci, ki se v večji meri spogledujejo s hitrimi disciplinami. Ob Andreju Jermanu v to skupino sodijo še Andrej Šporn, Rok Perko, Alek Glebov, Andrej Križaj inGašper Markoč s statusom poškodovanega tekmovalca. V drugi skupini pa so se znašli Mitja Dragšič, Mitja Valenčič, Bernard Vajdič, Matic Skube, Miha Kürner in Aleš Gorza, ki bo ob ugodni zdravstveni kartoteki skušal uveljaviti svoj načrt nastopanja v vseh disciplinah.

Ne spreglejte