V družbi smučarskih upokojenk tudi Fabienne Suter

Novo smučarsko slovo. Tekmovalno kariero je še pred začetkom priprav na olimpijsko sezono 2017/18 končala švicarska specialistka za hitri disciplini Fabienne Suter.

Spomin na superveleslalom v St. Antonu 2013: medtem ko sta se Tina Maze in Fabienne Suter že poslovili, se Anna Vetih ubada z rehabilitacijo. Spomin na superveleslalom v St. Antonu 2013: medtem ko sta se Tina Maze in Fabienne Suter že poslovili, se Anna Vetih ubada z rehabilitacijo. Foto: Reuters

"Odločitev ni povsem spontana. Rojevala se je daljše obdobje. Na koncu spoznaš, da je čas za slovo," je ob tem, ko je tekmovalne smuči postavila v kot, dejala 32-letna Fabienne Suter. V zadnji sezoni je imela kar nekaj zdravstvenih težav, tako da se tudi na rezultatski ravni ni približala predhodnim sezonam.

V dolgoletni karieri je Švicarka, ki je v svetovnem pokalu debitirala leta 2002, slavila štiri zmage na tekmah svetovnega pokala in zbrala še 16 uvrstitev na stopničke za zmagovalke.

Njena najuspešnejša sezona je bila sezona 2015/16, ki jo je končala na desetem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala in za Lindsey Vonn kot druga smukačica.

Kdo se poslavlja?

Poleg izkušene Švicarke je ta teden smučarsko slovo napovedala tudi Norvežanka Lotte Smiseth Sejersted. Seznam svežih smučarskih upokojencev je tako iz tedna v teden daljši. Na njem so od letos tudi Marc Gini, Laurie Mougel, Jens Byggmark, Joachim Puchner, Klaus Kröll, Georg Streitberger, Sarska Strachova, Tina Maze in Vanja Brodnik. V zraku vseskozi visita tudi upokojitvi Bodeja Millerja in Ivice Kostelića.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano