Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 12. 2007,
11.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 12. 2007, 11.41

8 let

V Davosu najhitrejši Čehi in Norvežanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Norveška ženska štafeta je zmagovalka tekme svetovnega pokala v smučarskih tekih v Davosu.

Norvežanke Kristin Maurer Stemland, Therese Johaug, Kristin Stoermer Steira in Vibeke Skofterud so na 4 x 5 kilometrov za 4,4 sekunde ugnale Nemke, tretje mesto pa je pripadlo prvi ruski postavi. Nastopile so tudi Slovenke v postavi Maja Benedičič, Petra Majdič, Barbara Jezeršek in Vesna Fabjan, ki pa niso dosegle odmevnejšega rezultata, saj so bile dvanajste, za njimi so zaostale le Kazahstanke. V moški konkurenci se je prve štafetne zmage v zgodovini veselila češka izbrana vrsta. Martin Jakš, Lukaš Bauer, Milan Šperl in Martin Koukal so na 4 x 10 kilometrov v samem finišu ugnali Italijane, ki so jim ure namerile isti čas. Tretji so bili Švedi.

Slovenska tekaška štafeta se je na start podala po zelo dolgem času, saj so dekleta nazadnje tekla pred petimi leti. Kot prva je na progo krenila Maja Benedičič, ki je predala kot dvanajsta, za njo so bile le Kazahstanke. Zaostanek za vodilnimi Finkami je bil že minuto in 51 sekund. Nato se je na progo podala najboljša v slovenski četverici Majdičeva, ki pa ni uspela nadoknaditi zaostanka. Kljub temu so Slovenke eno mesto pridobile, saj so prehitele japonsko štafeto, zaostanek za vodilnimi Finkami pa je bil poldrugo sekundo manj kot dve minuti. Tudi Barbara Jezeršek je predala kot enajsta (+2:38,5), vodilno mesto pa so prevzele Švedinje. Kot zadnja je tekla Vesna Fabjan, ki ima še vedno težave z ramenom, v cilju je zaostanek za zmagovalkami znašal 3:28,3, Slovenke pa so na dvanajstem mestu prehitele le Kazahstanke.

Svetovni pokal smučarjev tekačev in tekačic se zdaj seli v ruski Ribinsk, kjer bo prihodnjo soboto najprej na sporedu 30 kilometrov s skupinskim startom v prostem slogu za moške, ženske bodo tekle na 15 kilometrov (Petra Majdič v Ribinsk ne bo odpotovala), dan kasneje pa bodo sledili še sprinti.


Izidi:

Štafete: Ženske (4 x 5 km): 1. Norveška 53:13,0 (Kristin Maurer Stemland, Therese Johaug, Kristin Stoermer Steira, Vibeke Skofterud) 2. Nemčija + 4,4 (Manuela Henkel, Katrin Zeller, Evi Sachenbacher Stehle, Stefanie Boehler) 3. Rusija I 12,6 (Larisa Kurkina, Olga Ročeva, Julija Čekaleva, Natalija Korosteleva) 4. Finska 12,8 5. Švedska 40,2 ... 12. Slovenija 3:28,3 (Maja Benedičič, Petra Majdič, Barbara Jezeršek, Vesna Fabjan)


Moški (4 x 10 km): 1. Češka 1:35:40,6 (Milan Šperl, Martin Koukal, Lukaš Bauer, Martin Jakš) 2. Italija isti čas (Giorgio Di Centa, Valerio Checchi, Pietro Piller Cottrer, Cristian Zorzi) 3. Švedska + 0,5 (Mats Larsson, Johan Olsson, Anders Södergren, Marcus Hellner) 4. Norveška 1,9 5. Francija 2,5 ...

Ne spreglejte