Četrtek,
23. 5. 2024,
16.21

Osveženo pred

1 mesec, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
Rok Grilc Eva Sever Rus Nejc Brodar tek na smučeh smučarski tek Ola Vigen Hattestad

Natisni članek

Četrtek, 23. 5. 2024, 16.21

1 mesec, 4 tedne

Sestava reprezentanc v teku na smučeh za sezono 2024/25

Norvežan ostaja na čelu slovenskih smučarskih tekačev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
smučarski tek, Ola Vigen Hattestad | Ola Vigen Hattestad je podaljšal sodelovanje s krovno smučarsko zvezo v Slovenijo. | Foto www.alesfevzer.com

Ola Vigen Hattestad je podaljšal sodelovanje s krovno smučarsko zvezo v Slovenijo.

Foto: www.alesfevzer.com

Vodstvo panoge tek na smučeh je sprejelo sestavo reprezentanc za sezono 2024/25, je danes sporočila Smučarska zveza Slovenije. Glavni trener najmočnejše reprezentance ostaja Norvežan Ola Vigen Hattestad, njegova pomočnika bosta Nejc Brodar in Eva Sever Rus, ki je v prejšnji sezoni delovala v mladinskih selekcijah.

Eva Urevc
Sportal Težki časi za slovensko smučarsko tekačico Evo Urevc

Norvežan Ola Vigen Hattestad in Nejc Brodar tako nadaljujeta delo na čelu najboljše ekipe, kot trenerka se jima bo pridružila Eva Sever Rus. Status A reprezentantov imajo Eva Urevc, Anja Mandeljc, Miha Šimenc, Miha Ličef in najmlajši Nejc Štern, ki je v prejšnji sezoni s 24. mestom dosegel najboljši slovenski rezultat v svetovnem pokalu.

Nejc Štern je v prejšnji sezoni s 24. mestom dosegel najboljši slovenski rezultat v svetovnem pokalu. | Foto: www.alesfevzer.com Nejc Štern je v prejšnji sezoni s 24. mestom dosegel najboljši slovenski rezultat v svetovnem pokalu. Foto: www.alesfevzer.com

V ekipi B, ki jo bo prav tako trenirala ista trenerska trojka, so Anže Gros, Boštjan Korošec in Vili Črv, v ekipi C pa so tri tekmovalke, Lucija Medja, Nika Ljubič ter Tia Janežič.

Na čelu mladinske ekipe ostaja Rok Grilc z novim pomočnikom Anžetom Obrezo, ki bo bdel še nad ekipo do 18 let ob pomoči Luke Gostinčarja. V mladinski reprezentanci so Zala Zupan, Živa Melihen, Ula Kuhar, Bor Petrovič, Lovrenc Karničar, Jaka Marinko in Tine Šporn.

Jules Lapierre, Alpe Cermis
Sportal Tekaški Tour de Ski samo še v Italiji