Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
7. 1. 2013,
15.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

skoki Goran Janus

Ponedeljek, 7. 1. 2013, 15.12

8 let

Prihajajo naše tekme

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus je bil lahko z izkupičkom skakalcev na novoletni turneji zadovoljen. Skrita želja se mu sicer ni uresničila, a upa, da se bo kmalu.

Peter Prevc na 8., Jaka Hvala na 14. in Robert Kranjec na 21. mestu novoletne turneje so najbolj odmevni slovenski rezultati, s katerimi je naša reprezentanca prišla do zastavljenih ciljev – ena uvrstitev do 12. in ena do 18. mesta v skupni razvrstitvi. Zelo blizu pa je bila Slovenija s Prevcem tudi stopničkam. V Innsbrucku jih je zgrešil za vsega 3,1 točke. In teh bi si želela tako Peter kot tudi trener Janus, ki verjame, da bodo tudi te prišle na vrsto na posamični tekmi. Na ekipni so Slovenci že prišli v tej sezoni do tretjega mesta na Finskem. " Sem zadovoljen z izkupičkom. Mogoče sem osebno več pričakoval. Ne v skupnem seštevku, ampak pri posameznem rezultatu. Za razliko od lanskega leta smo rezultate stopnjevali. Mislim, da je to realno stanje v tem trenutku. Pika na i je morda manjkala, vendar je treba biti realen. Konkurenca je močna in izenačena. Za tretje mesto je bilo veliko kandidatov, izstopala pa sta Schlierenzauer in Jacobsen," je črto pod 61. novoletno turnejo potegnil Janus.

Slovenski prvi mož je vesel, da se je Jaka Hvala po nekoliko slabši predstavi v Innsbrucku in nato na treningih v Bischofshofnu dvignil, ko je bilo to najbolj pomembno. Na tekmi je nato osvojil 11. mesto, zaradi česar mu je padel kamen od srca: "Jaka je končno uspel. Glede Innsbrucka ni veliko kazal. Zbral se je v pravem trenutku. Določene premike smo naredili pri tehniki in vesel sem tega preskoka, da je na tekmi pokazal pravi karakter."

Premora skakalci ne bodo imeli, saj so že jutri kvalifikacije za sredino tekmo v Wisli, nato pa konec tedna prihajajo na vrsto Zakopane, kjer je bil Peter Prevc lani četrti in šesti. In kje imajo naš najboljši mož na novoletni turneji še rezerve? "Peter ima narobno rotacijo za v telemark. Se bo mogel še naučiti. Prihajajo naše tekme. Bomo videli, kaj bo na koncu," je odgovoril Janus, ki bo najprej v Wislo odpeljal Prevca, Hvalo, Kranjca, povratnika Damjana, Pungertarja in Anžeta Semeniča (Sloveniji je kvoto priskakal v celinskem pokalu), v Zakopanah pa se jim bo pridružil še Jurij Tepeš, ki se je odločil za trening v Planici.

Ne spreglejte