Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
10. 3. 2021,
9.09

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,56

1

Natisni članek

nordijsko svetovno prvenstvo Oberstdorf 2021 Robert Hrgota Timi Zajc Timi Zajc Peter Prevc Peter Prevc

Sreda, 10. 3. 2021, 9.09

3 leta, 1 mesec

Peter Prevc bo pred Planico naredil ovinek

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,56

1

Peter Prevc | Peter Prevc bo tekmovalni ritem iskal v Zakopanah na tekmah celinskega pokala. | Foto Vid Ponikvar

Peter Prevc bo tekmovalni ritem iskal v Zakopanah na tekmah celinskega pokala.

Foto: Vid Ponikvar

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Robert Hrgota se je odločil, da bo Peter Prevc ta konec tedna nastopil na tekmah celinskega pokala v Zakopanah. Od prvokategornikov bosta na Poljskem skakala tudi Timi Zajc in Tilen Bartol.

"Ko te prvenstvo udari močno," je Peter Prevc zapisal na družbenem omrežju Twitter po koncu nordijskega svetovnega prvenstva v Oberstdorfu. S tem je dal vedeti, da s prikazanim ne more biti zadovoljen.

V interni tekmi znotraj reprezentance se mu ni uspelo uvrstiti v ekipo za kvalifikacije za nastop na srednji skakalnici. Po tednu premora in spremljanju tekem je sledila selitev na veliko napravo, kjer si je za las izboril mesto v kvalifikacijah. Če je imel v kvalifikacijah s šestim mestom razlog za optimizem, se mu tekma ni izšla po željah.

Anže Lanišek
Sportal Lanišek dal ego na stran in naredil korenite spremembe

Najprej je padel v poskusni seriji, k sreči brez posledic, nato pa osvojil šestnajsto mesto. Na ekipni tekmi je bil polovično zadovoljen s svojim izkupičkom. Nekako tako, kot se mu dogaja v vsej sezoni.

Povprečna sezona, nato še koronavirus

Razlog za to, da pred prvenstvom ni bil v optimalni formi, je treba iskati v bolezni covid-19, ki ga ni obšla. A tudi pred njo ni imel razloga za zadovoljstvo, saj je nenehno iskal stik z najboljšimi.

Upa, da se bo krivulja le obrnila v pravo smer. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Upa, da se bo krivulja le obrnila v pravo smer. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V torek je minilo natanko eno leto, odkar je presenetil z zmago v Lillehammerju - svojo 23. v karieri. Naslednji dan je bil peti, v kvalifikacijah v Trondheimu sedmi, nato pa je prišla epidemija covid-19, ki je predčasno končala sezono. Videti je bilo, da je našel povezavo z elito in da bo v pripravljalnem obdobju naredil korak k vrnitvi med najboljše.

Višje od enajstega mesta mu v tej zimi ni uspelo priti, uvrščen je na 24. mesto v svetovnem pokalu, zato s sezono ne more biti zadovoljen.

Anže Lanišek Bor Pavlovčič Nika Križnar Ema Klinec
Sportal Velika slovenska naložba v Nemčiji

Na celinski pokal, na katerem pozimi ni nastopil 12 let

Nov zagon za prihodnje leto bo poskušal dobiti na domačih tleh na Letalnici bratov Gorišek v Planici, kjer bo med 25. in 28. marcem zaključek svetovnega pokala – tri posamične tekme in ekipna.

Ker je odpadla turneja Raw Air, bodo imeli skakalci dolg tekmovalni premor. Prav tekme manjkajo najstarejšemu od bratov Prevc, saj je pred prvenstvom zaradi bolezni covid-19 izpustil štiri prizorišča.

Peter Prevc | Foto: Sportida Foto: Sportida

Glavni trener Robert Hrgota se je zato odločil, da bo ta konec tedna nastopil na tekmah celinskega pokala v Zakopanah. Leta 2009 je zadnjič v zimskem delu sezone nastopil na tekmi celinskega pokala in bil v Pragelatu na drugi tekmi drugi. "Petru manjkajo tekme. Priti mora v tekmovalni ritem. Raven skokov je visoka, vendar potrebuje tekme. Od članov A-ekipe bosta v Zakopane odpotovala še Timi Zajc in Tilen Bartol, da se bosta tudi onadva pripravila na Planico."

Ne spreglejte