Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 1. 2008,
15.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 1. 2008, 15.26

8 let

Petek: Ciljev nismo izpolnili, a gremo naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih se je vrnila z novoletne turneje, kjer sicer ni dosegla ciljev, a pravega nezadovoljstva v skakalnih vrstah ni čutiti.

"Resda s prikazanim na novoletni turneji ne moremo biti popolnoma zadovoljni, ampak fantje so kljub vsemu s posameznimi skoki dokazali, da znajo dobro skočiti, zato me to ne skrbi. Res pa je, da rezultatskega cilja nismo dosegli, a razloga za preplah ni," je nastope Jerneja Damjana, Roberta Kranjca, Primoža Peterke, Primoža Pikla in Jurija Tepeša na 56. novoletni turneji ocenil športni direktor skakalne reprezentance Franci Petek.

Nikkola: Samo Damjan izpolnil cilje

"Turneja se za nas ni začela ravno srečno, saj je fante enega za drugim v posteljo položila bolezen. Jernej je bil v bistvu edini, ki je naše cilje izpolnil, ostalim ni uspelo. Tudi Robi je dokazal, da zna dobro skakati, a mu na tekmi za zdaj še ni uspelo sestaviti dveh dobrih skokov. Na treningih skače super, v kvalifikacijah in na tekmi pa mu nikakor ne gre. Podobno je pri ostalih fantih, zato bo naš glavni cilj, da bi fantom uspelo skoke s treningov prenesti na tekmo. Morda že ta konec tedna, ko se bo sezona svetovnega pokala nadaljevala v Predazzu," je povedal glavni trener reprezentance Finec Ari-Pekka Nikkola.

"V Predazzo bodo odpotovali Damjan, Kranjec, Peterka ter Jure Bogataj, ki si je mesto v prvi ekipi izboril z dobrimi nastopi v celinskem pokalu," je še pojasnil Nikkola ter dodal, da se bodo po tekmah konec tedna odločili, kdo bo odpotoval na letalnico v Harrachov. Današnji dan so reprezentanti po napornih desetih dneh izkoristili za počitek, v torek bodo trening opravili na kranjski skakalnici, v sredo jih čaka kondicijski trening, v četrtek pa bodo že odpotovali v Dolomite.

Damjanu Bischofshofen ne odgovarja

"Če gledam turnejo kot celoto, moram biti zadovoljen, saj sem na prvih tekmah nastopil še zelo bolan. Šele v Bischofshofnu sem malo prišel k sebi in se začel normalno počutiti," je povedal z 12. mestom v skupni razvrstitvi svetovnega pokala najboljši Slovenec Damjan, ki je tik pred turnejo zbolel. Trenutno se dobro počuti in se veseli nadaljevanja sezone. Priznal je, da je bil kar malo razočaran, ker je tekma v Innsbrucku odpadla in so jo nadomestili z dvema preizkušnjama v Bischofshofnu: "Znano je, da mi skakalnica v Bischofshofnu ne odgovarja preveč. A sem vesel včerajšnje tekme, saj sem si dokazal, da sem sposoben premagati tudi takšne 'bavbave', kot je bila zame naprava v Bishofshofnu."

Skakalna elita se bo konec tedna zbrala v Val di Fiemmeju, kjer bosta v Predazzu 12. in 13. januarja na sporedu naslednji dve tekmi svetovnega pokala.

Ne spreglejte