Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
17. 12. 2016,
20.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Bode Miller

Sobota, 17. 12. 2016, 20.04

6 let, 7 mesecev

Nov udarec za Bodeja Millerja

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Ameriški smučarski zvezdnik Bode Miller po sodni poti ni uspel razdreti pogodbenega aneksa z dolgoletnim opremljevalcem smuči Head, tako da se je posledično krepko oddaljil od želene vrnitve v svetovni pokal z novo znamko smuči Bomber.

Takole se je 5. 2. 2015 končal nastop Bodeja Millera na SP v Beaver Creeku. Je bil to njegov zadnji nastop? | Foto: Sportida Takole se je 5. 2. 2015 končal nastop Bodeja Millera na SP v Beaver Creeku. Je bil to njegov zadnji nastop? Foto: Sportida

Čeprav bosta februarja minili natančno dve leti od njegove zadnje in hkrati tudi edine tekme v triletnem obdobju (svetovno prvenstvo v Beaver Creeku), Bode Miller ostaja aktivni smučar. Upokojitve (še) ni napovedal. A zdi se, da so možnosti za še kakšno zanj značilno vihravo predstavo na belih strminah vse manjše.

Vsega nekaj ur po tem, ko je sicer 39-letni zvezdnik prekinil medijski molk in se razgovoril o tem, da se želi vrniti v svetovni pokal, je njegov odvetnik sporočil, da je sodišče v Kaliforniji zavrnilo njegovo vlogo za tožbo zoper podjetje Head. V obrazložitvi je zapisalo, da za primer ni pristojno, odvetnik pa je ob tem dejal, da se Millerju morda ne bo vredno boriti dalje.

Ozadje spora  | Foto: Sportida Foto: Sportida

Dolgoletni najboljši ameriški smučar je lani Headu kot dolgoletnemu opremljevalci zatrdil, da je njegova kariera končana in zaprosil za predčasno prekinitev pogodbe. Proizvajalec športne opreme je njegovi želji ugodil in mu posledično dovolil, da razvija in oglašuje nove smuči Bomber. Vseeno pa je v sporazum ob prekinitvi sodelovanja vključil varovalko in s tekmovalcem sklenil dogovor, po katerem ta do konca sezone 2016/17 na tekmah svetovnega pokala ali svetovnem prvenstvu ne bo nastopal s konkurenčno opremo.

Miller si je nato premislil. A v njegovem načrtu ni (bilo) tekmovanje s Headom, temveč z ameriškim Bomberjem kot morebitnim smučarskim novincem v svetovnem pokalu. "Žal mi je, ko vidim, da Bode ne namerava držati besede in želi kršiti dogovor. Head bi pozdravil njegovo vrnitev v svetovni pokal, a se mora ta zgoditi z našo opremo," je jeseni poudaril Headov predsednik Jonah Eliasch. Miller je na vse skupaj odgovoril s tožbo, s katerim je želel doseči pravico do smučanja na smučeh Bomber.

Reprezentančna podpora

Nekdanji najboljši smučar na svetu je sicer še vedno deležen podpore krovne smučarske organizacije, ki ga je pred sezono uvrstila na reprezentančni seznam. Glavni trener le te Sasha Rearick je prav po sobotnem smuku v Val Gardeni novinarjem pripovedoval o tem, da se je Miller na treningih v Koloradu večkrat pridružil ekipi. Potrdil je tudi, da se želi vrniti v svetovni pokal, spogledoval pa naj bi se celo s svetovni prvenstvom.  

Letos je veliko treniral, a v upanju, da bo nastopal s smučmi Bomber. | Foto: Sportida Letos je veliko treniral, a v upanju, da bo nastopal s smučmi Bomber. Foto: Sportida

Obletnica prvih stopničk
Prav danes sicer mineva natančno 16 let od Millerjeve prve uvrstitve na stopničke za zmagovalce. Teh je zbral kar 79. Med njimi je tudi 33 zmag, ki so mu med drugim prinesle dva velika in štiri male kristalne globuse. Poseben pečat pa je pustil tudi na največjih tekmovanjih, s katerih se je vrnil z desetimi kolajnami.
Ne spreglejte