Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
7. 5. 2013,
15.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mitja Kunc

Torek, 7. 5. 2013, 15.32

8 let

Mitja Kunc vendarle ostaja

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z zgolj manjšimi kadrovskimi menjavami in skorajda nespremenjeno višino proračuna vodstvo alpskih reprezentanc napoveduje dvig rezultatske krivulje.

Če bo alpski zbor čez dobra dva tedna prisluhnil sklepom odbora, kar je pravzaprav stalna praksa, bo novi vodja panoge za alpsko smučanje Dušan Blažič lahko tudi uradno predstavil nove trenerje, o katerih se sicer že več tednov govori v smučarskih kuloarjih in piše v športnih medijih. Večjih sprememb pravzaprav ne bo, predvsem v ženski reprezentanci, kjer bo Andrej Možina kot glavni trener ostal tudi vodja ekipe za hitri disciplini, Denis Šteharnik pa bo skrbel za slalom in veleslalom. Pri močnejšem spolu je odbor potrdil vrnitev Mihe Verdnika, tokrat v vlogi glavnega trenerja. Za hitri disciplini naj bi ob pomoči Andreja Jermana, ki se bo v delo vključil tik pred sezono, še naprej skrbel Tadej Platovšek, ob slovesu Marka Jurjeca pa bo vlogo odgovornega trenerja za slalom in veleslalom prevzel Mitja Kunc. Črnjan je pravzaprav zadnji sprejel ponudbo in bo tako po odpovedi pogodbe s strani resornega ministrstva še naprej delal s svojimi nasledniki, a odslej izključno na plačilni listi SZS.

"Osnovna ideja je oblikovanje celovite in enotne reprezentance. Govorim o ugledu reprezentance, pozitivni energiji in sodelovanju. Omogočiti bo treba večje povezovanje med ekipami, kar pomeni, da bodo tekmovalci iz tehnične ekipe lažje prehajali v hitro. Poudaril bi še večji pristop k individualni vadbi. V danih razmerah bo treba optimizirati vse stroške. Ponavljam, sem optimist, čeprav vem, da bo zelo težko," po zeleni luči na prvi potrditveni ravni razmišlja Dušan Blažič, ki je v sodelovanje prepričal tudi svojega predhodnika. Vlado Makuc bo namreč vodja otroškega in mladinskega smučanja, torej se vrača na položaj, ki ga je opravljal pred selitvijo v Turčijo. "Verjamem, da imamo dovolj kakovosti za napredek že v novi sezoni, tudi na tekmah svetovnega in evropskega pokala. A poudariti velja, da imamo v ozadju kar nekaj zelo nadarjenih smučarjev. Na te fante in dekleta velja staviti. Prav zato sem vesel, da je Vlado sprejel izziv," pravi Blažič, ki bo moral še pred glasovanjem na zboru uskladiti stališča s tekmovalci. Tudi pred novo sezono bodo namreč "alpinci" del proračuna zapolnili s samoprispevki, pri čemer bodo vsaj za priprave v Južni Ameriki v žep primorani seči tudi tekmovalci s statusom A.

Vsota razpoložljivega denarja je primerljiva z minulo sezono. Za funkcionalne stroške je predviden slab milijon evrov, uradno pa naj bi se proračun gibal okrog 1,8 milijona evrov. Ta številka sicer vključuje številne druge postavke tudi prispevek zveze ekipi Tine Maze. Prav s slednjo Blažič upa, da bo del reprezentance na terenu lahko bolj tesno sodeloval. Z Andreo Massijem se namerava o tem v kratkem pogovoriti. "Moram mu prisluhniti. Zanima me, kako si predstavlja sodelovanje. Koristno bi ga bilo uporabiti tudi za informacije o telesni pripravi. Dobrodošlo pa bi bilo sodelovanje na trenerskem seminarju," o odnosu do tabora zmagovalke skupnega seštevka svetovnega pokala razmišlja novi vodja "alpincev", o vselej negotovem proračunu pa dodaja:"Ne vem, ali bi se označil za optimista ali naivneža. A kot človek, ki je spremljal dogajanje in se udeleževal velikih tekmovanj, lahko rečem, da imajo z izjemo največjih reprezentanc, kakršna je denimo avstrijska, skorajda vse podobne težave kot mi. Izkoristiti moramo naše prednosti in predvsem delati. "

Ne spreglejte