Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
5. 2. 2008,
16.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 5. 2. 2008, 16.12

8 let

Kalan: Zaostale obveznosti bomo kmalu poravnali

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Smučarski zvezi Slovenija (SZS) se spogledujejo z lepšimi časi. Direktor krovne smučarske organizacije Jaro Kalan je sporočil, da bodo zaostale obveznosti pri "alpincih" poravnane v kratkem času.

V zadnjem obdobju so nas alpski smučarji razveseljevali z dobrimi uvrstitvami. Andrej Jerman je najprej v Chamonixu na smuku osvojil odlično tretje mesto, Tina Maze pa je le nekaj dni za tem stopila povsem na vrh. Nekoliko presenetljivo je bila najhitrejša na smuku v njenem srečnem St. Moritzu. "Veseli smo lahko vseh uspehov naših smučarjev, še posebej, ker se ubadamo s finančnimi težavami. Mislim, da bomo sezono na finančnem področju speljali uspešno do konca. Rezultati naših smučarjev – zadnja uspeha Tine Maze in Andreja Jermana – so naznanilci novega obdobja," je vrhunskih uvrstitev vesel Jaro Kalan, direktor Smučarske zveze Slovenije (SZS). Ravno dobri rezultati so dober magnet za pokrovitelje. Dejstvo namreč je, da "alpinci" še vedno nimajo generalnega pokrovitelja, zato že poteka mrzlično iskanje rešitelja za prihodnost.

V 14 dneh bodo plače tam, kjer morajo biti

Težave segajo v trenersko delo in tudi druge funkcije, saj plače zamujajo, vendar naj bi bila po besedah Kalana ta težava kmalu odpravljena.

"Situacija je takšna, kot je. Dejstvo je, da si ne moreš postavljati ciljev, če ni finančnega zaledja za njih. Nekateri mislijo drugače in pravijo, da bo denar že prišel. Takšno dejanje je neodgovorno. Zato smo se odločili, da bodo morali tisti, ki so zadolženi za porabo denarja, delati v skladu z realnimi zmožnostmi. Nekoliko bomo zaostrili zadeve. Drugače pa smo imeli v igri dva plana pri sanaciji. Prvi je že padel v vodo. Delnic Športne loterije ne prodajamo več. Sedaj smo se lotili plana B in mislim, da bo ta v naslednjih 14 dneh obrodil sadove. Poravnali bomo vse obveznosti do trenerjev in dobaviteljev. To mislimo narediti z dolgoročnimi krediti. S pozitivno ničlo pa bomo štartali v novo sezono.

Ob pomoči države bi bilo veliko lažje

Kot je še povedal direktor SZS, so se in se še vedno s podobnimi finančnimi problemi ukvarjajo tudi pri drugih smučarskih zvezah v tujini. Norveška zveza se je pred časom srečala z bankrotom. "Naši zahodni sosedje Italijani imajo 2,5 milijonov evrov minusa, kar je skoraj desetkrat toliko, kot ga imamo mi. Tudi Nemci imajo težave. To se v svetu športa na žalost dogaja. Osebno mislim, če je prisotna dobra volja - tudi s strani države - se da vse urediti dobro v korist športa," je še za konec za Sportal povedal Kalan.

Ne spreglejte