Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
23. 1. 2013,
15.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andrej Jerman

Sreda, 23. 1. 2013, 15.08

8 let

Jerman še "sestavlja" zgodbo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najstarejši slovenski smučarski reprezentant Andrej Jerman bo po torkovem padcu na treningu smuka v Kitzbühlu v bolnišnici ostal še dodaten dan. Prihodnost negotova.

Po prespani noči v bolnišnici v Innsbrucku so se potrdile prve zdravniške ocene, ki so bile pozitivno obarvane. Andrej Jerman namreč ob padcu pred Hasubergom na slovitem Streifu v Kitzbühlu ni staknil hujših poškodb. Vezi, sklepi in kosti so ostali nepoškodovani, na padec pa ga opominja bolečina v vratu. Ker je ob nezgodi utrpel pretres možganov, bo na opazovanju ostal še dodaten dan, nato pa se bo ob zdravniškem nadzoru vrnil v domovino. "Danes sva že govorila. Zvenel je dobro. Povezala sta se tudi slovenska in avstrijska zdravniška služba. Zdaj je pomembno, da sledi njihovim navodilom," pravi trener slovenske ekipe za hitri disciplini Tadej Platovšek, ki varovančevega padca ni videl, zabeležila pa ga ni niti nobena trenerska kamera. Tudi "Jerry", ki postopoma sestavlja sekvence v svojem spominu, ne ve prav dobro, kaj se je zgodilo, zato padec ostaja zavit v tančico skrivnosti. Po namigih iz nemškega tabora sta se mu prekrižali smučki, nato pa je ob veliki hitrosti, ki je zanesljivo presegala 100 km/h, z glavo treščil ob snežno površino ter pristal v zaščitnih mrežah. Po besedah šefa moškega dela svetovnega pokala Günterja Hujare, ki je bil sicer v torek deležen številnih kritik iz avstrijskega tabora, naj bi si Jerman po padcu normalno nadel smuči in se podal proti dolini. Prva postaja je bilo mesto, na katerem je stal Platovšek. Slednji pa je že takoj po pogledu v tekmovalčeve oči spoznal, da padec ni bil nedolžen. Prav zato je nemudoma zaprosil za zdravniško pomoč in nato še helikopterski prevoz v bolnišnico.

Grd padec, ki bo 34-letnega Tržičana seveda stal nastopa v Kitzbühlu, njegovo nadaljnje smučarsko udejstvovanje postavlja pod negotovo luč. Kot poudarjajo v slovenskem taboru, je seveda ključnega pomena, da se znova postavi na noge, nato pa bo ob sodelovanju z zdravniki ocenil, kakšni bodo nadaljnji koraki.

Ne spreglejte