Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 1. 2009,
11.57

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 30. 1. 2009, 11.57

8 let, 5 mesecev

Herminator znova pokazal zobe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Avstrijski alpski smučar Hermann Maier je bil najhitrejši na drugem treningu pred sobotnim smukom v Garmisch-Partnerkirchnu, kjer je pred slabimi dvanajstimi leti slavil prvo zmago v svetovnem pokalu.

Hermann Maier je na drugem treningu na progi Kandahar 2 s časom 1:43,70 letvico postavil previsoko za vse tekmece. Še najbolj se mu je približal Kanadčan Manuel Osborne-Paradis, ki je za avstrijskim zvezdnikom zaostal za desetinko, še šest stotink sekunde počasnejši pa je bil Marco Büchel.

Sicer pa ima Garmisch-Partenkirchen v Herminatorjevi karieri prav posebno mesto. V tem bavarskem kraju je namreč 23. februarja 1997 slavil prvo zmago v karieri (super-g). Prvencu je nato v nadaljnjih ducat letih dodal še 53 zmag, s čimer na večni lestvici zmagovalcev zaseda drugo mesto za Švedom Ingemarjem Stenmarkom.

Prav v Garmischu pa se je prve in doslej edine zmage v svetovnem pokalu veselil tudi Andrej Jerman. Jerry je tokrat storil napako in ni pravilno prevozil spremenjenega smuka. Brez uvrstitve je ostal tudi Andrej Šporn, medtem ko pa je Rok Perko za Maierjem zaostal dve sekundi in pet stotnik.

Ne spreglejte