Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
6. 7. 2015,
11.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 6. 7. 2015, 11.11

8 let

Dovolj ima smučarskih prelomnic

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Ne bom obljubljal sezone preboja. Ta se bo zgodila, ko bo napočil pravi čas," poudarja slovenski smučarski reprezentant Boštjan Kline.

Skupaj z dobršnim delom slovenske moške reprezentance je Boštjan Kline že dobra dva tedna na kondicijskih pripravah v Gorici in Gradežu, te so pod taktirko Andree Massija. Ob novem konceptu treningov, ki vključujejo fitnes, rolanje, skoke v morje z višine, teke, stabilizacijske vaje na žogah in aktivnosti z več rekviziti, je prepričan o tem, da bo tam našel želeno bazo pred julijsko vrnitvijo na sneg ter predvsem osrednjim smučarskim kampom v Čilu.

"Treningi, za katere lahko rečem, da so zelo natančno in smiselno sestavljeni, vodijo h kakovostni pripravi. Andrea bedi nad ustrezno izvedbo vaj, nekaj nam jih je pokazala tudi Tina Maze, predvsem pa je pomembno, da vsak posameznik vloži svoj maksimum," razmišlja 24-letni Mariborčan, točkovno (41) drugi najuspešnejši slovenski moški smučar v pretekli sezoni.

Letos vrnitev, prihodnje leto pa …

Kline se je lani vrnil po poškodbi, se sedemkrat prebil med dobitnike točk svetovnega pokala, predvsem pa v marcu in aprilu z dobrimi nastopi na odprtih državnih prvenstvih ter drugih tekmah nižje ravni krepko popravil svoj položaj na točkovni lestvici mednarodne zveze. V novi zimi si tako lahko na tekmah najvišje ravni že obeta konkurenčnejšo štartno številko (pod 40) v obeh hitrih disciplinah. Vseeno se ne želi obremenjevati s pretirano visokimi cilji.

"Vsak drugi znanec, na katerega naletim, mi reče: 'Zdaj pa prihaja tvoja sezona. To bo tvoja prelomnica!' Veste kaj?! Takšnih prelomnic imam že počasi dovolj. Zato si ne bom zavestno nadel velikega bremena. Rad bi, podobno kot letos, postopoma napredoval. Želim videti napredek. Temeljni cilj pa je, da bom že na prvo tekmo prišel dobro pripravljen in že tam začel stopnjevati. Kam me bo to poneslo, bomo šele videli," pravi lastnik treh kolajn na mladinskih svetovnih prvenstvih.

Strah pred strahom je odveč

A čeprav poudarja, da mu zagnanosti v kondicijski vadbi tudi v veliki vročini ne primanjkuje, ne skriva spogledovanja s snegom. Veseli se predvsem zdaj že kar tradicionalnega treninga v Čilu, natančneje v La Parvi. Prav tam je sicer predlanskim grdo padel ter si ob pretresu možganov huje poškodoval koleno. "Morda bom zaradi tega še čutil malce strahu, tud lani sem ga. A verjamem, da bo postopoma izginil. Za to potrebujem kilometrino na snegu," pravi Kline in dodaja, da bodo v Čilu njegovi ključni motivi test opreme, odprava tehničnih napak in pridobivanje smučarske kondicije.

Ob tem je vesel, da je z ekipo ostal glavni trener za hitri disciplini Peter Pen. "Glede na to, da je naša ekipa praktično razpadla, veseli, da je ostal vsaj Pero. Je odličen trener, človek z idejo in nekdo, ki zna izbirati sodelavce. Zato verjamem, da bomo dobro delali tudi v prihodnje," je krajši pogovor 145 dni pred prvim smukom nove sezone sklenil Kline.

Ne spreglejte