Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 12. 2009,
18.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 19. 12. 2009, 18.08

8 let

"Coach" miril in umiril

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Zadovoljen sem tako s tekom kot uvrstitvijo," je po tekmi za Sportal dejal trener slovenske šampionke v teku na smučeh Ivan Hudač. Najtežja je bila psihološka priprava.

"Slavja ne bo. Sezona ni še niti na polovici. Največja pohvala je to, da vidimo ljudi kako so srečni. In tega, kar sem danes doživel na štadionu, nisem še nikoli v življenju. Nepozabno," je bil navdušen po sobotnem premiernem nastopu na tekmi za svetovni pokal na Rogli.

Najtežja naloga je Hudača čakala v petek popoldan in soboto pred tekmo, saj je imela Petra veliko tremo. Zato jo je moral umiriti: "Saj ni bilo tako težko, a morali smo urediti nekaj situacij, da ne bi z mislimi preveč 'ušla'. Nismo želeli, da bi bila preveč obremenjena z nekaterimi stvarmi, zato smo delali na tem, da se osredotoči le na tekmo. Mislim, da smo vse skupaj uspešno izpeljali."

Razporeditev na stopničkah je odločila taktika

Tretje mesto za dvema največjima tekmicama, Norvežanko Marit Björgen in Poljakinjo Justyno Kowalczyk, je izvrsten rezultat, zato je "coach" vesel: "S tekom in rezultatom Petre sem zadovoljen. Če pa povem še bolj natančno, sem s tekom bolj zadovoljen kot z uvrstitvijo. Vse tri na stopničkah so bile močne, odločila pa je taktika. Upam, da bo Petra jutri dovolj močna in bo znala izkoristiti vse pridobljene izkušnje. Od Katje smo pričakovali nekoliko več, vendar je imela težave z astmo. Vesna je boljša v prostem slogu, zato menim, da je danes nastopila dobro. Ostali dve predstavnici Alenka in Maja nista šprinterki, zato od njiju tudi nismo veliko pričakovali."

Če gre verjeti besedam slovaškega strokovnjaka, se v drugo obeta še boljša predstava dvakratne športnice Slovenije ter bržkone tudi zmagovalke letošnjega izbora: "Vsak vikend je nekoliko drugačna situacija. V tej sezoni Petra drugi dan teče bolje kot prvi. Upam, da bo to ponovila tudi na Rogli," je še dejal mož, s katerim je Petra Majdič orala ledino, jo zorala in ponesla svoje ime ter ime Slovenije v širni svet.

Ne spreglejte