Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 2. 2012,
18.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 2. 2012, 18.15

8 let

Biatlonska karavana že v Oslu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljši svetovni biatlonci in biatlonke so že zasedli Holmenkollen nad norveško prestolnico, kjer se bodo v naslednjih dneh spet odvijale tekme svetovnega pokala.

Slovensko reprezentanco za štirinajstdnevno skandinavsko turnejo Oslo - Kontiolahti sestavljajo Teja Gregorin, Andreja Mali, Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič in Vasja Rupnik. "S puncama in fanti smo danes naredili kvaliteten trening s tekmovalno hitrostjo, da se po enotedenskem premoru spet nekoliko privadijo na hitrejši ritem. Naredili smo primerjavo s Francozi in ugotovili, da naši najboljši prav nič ne zaostajajo za njihovimi najboljšimi. Privajali so se tudi na strelišče, do katerega je polminutni spust, kar pomeni, da bo možno strelsko prikazati 'ničle'. Trenutno je dnevna temperatura -11 do -12 stopinj Celzija z rahlim sneženjem in prvič letos je pošteno mraz na tekmovališču," je iz Osla poročal glavni trener Uroš Velepec in pred jutrišnjimi tekmami napoveduje: "V servisu so imeli fantje kar nekaj dela, saj bomo prav tako prvič letos uporabili smuči za zares hladen sneg, ki jih je bilo potrebno dodobra preveriti in testirati. Skrbelo nas je zaradi Jakova, ki je imel za vikend povišano temperaturo, vendar ne kaže več znakov bolezni in se je danes že primerjal s Fourcadom. Klemen je na treningu stoje spet streljal zelo dobro in upamo, da so njegove tehnične napake znova pozabljene, Tejo pa bo potrebno dobro pripraviti, da bo na progi več tvegala in še bolj borbeno nastopila v prvem delu tekme, kajti streljanje ji ne dela težav."

Ženske bodo na šprintu nastopile ob 11.30 uri, moški pa ob 14.30 uri. Čeprav naj bi bili pogoji na progi za vse tekmovalke in tekmovalce vsaj približno enkovredni ves čas tekem, sta trenerja najboljše slovenske predstavnike uvrstila v drugo štartno skupino. Petek bo tekem prost dan, zato pa bo dvojni program v soboto (obe zasledovalni preizkušnji) in v nedeljo (obe tekmi s skupinskim štartom).

Ne spreglejte