Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
10. 12. 2015,
9.56

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Stefan Edberg Roger Federer

Četrtek, 10. 12. 2015, 9.56

8 let, 3 mesece

Stefan Edberg: Z Rogerjem ostajava dobra prijatelja

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Stefan Edberg, zdaj že nekdanji trener Rogerja Federerja, je razkril, zakaj je prekinil dvoletno sodelovanje s švicarskim teniškim virtuozom.

V sredo je Roger Federer razkril, da sta s švedskim trenerjem Stefanom Edbergom prekinila sodelovanje. Ob tem pa je še povedal, da je v svojo ekipo povabil nekdanjega vrhunskega teniškega igralca Ivana Ljubičića.

Že od samega začetka …

Po tej (ne)pričakovani novici se je oglasil tudi Edeberg, ki je kot trener s Federerjem osvojil tri turnirje za grand slam. "Z Rogerjem sva preživela dve čudoviti leti. Ko sva leta 2013 začela sodelovati, je bilo sprva mišljeno le za eno leto. Že od samega začetka je bilo videti, da bo to prav posebno sodelovanje, potem ko sem delal z največjim ambasadorjem tenisa. Zame je bilo zelo zanimivo, da sem se lahko vrnil na turnejo in spoznal, kako je tenis napredoval. Kakovost tenisa je danes na tako visoki ravni, kot še nikoli do zdaj," je uvodoma povedal Edberg za uradno stran ATP.

Šved se je po sezoni leta 2014 odločil, da bo z Baselčanom sodeloval še eno leto. "Po izjemni sezoni leta 2014 sem se odločil, da najino sodelovanje podaljšam še za eno leto, vendar z vedenjem, da bo to moje zadnje leto. Verjamem, da Roger lahko še veliko da temu športu in da je še vedno sposoben zmagati na velikih turnirjih. Z Rogerjem ostajava dobra prijatelja in vedno se bom počutil kot del njegove ekipe. Upam, da ga bom v letu 2016 lahko gledal na določenih turnirjih," je dodal 49-letni Šved, ki je v svoji karieri šestkrat zmagal na turnirjih.

Ivan Ljubičić se bo moral veliko pogovarjati

Mnogi se že sprašujejo, kakšno bo sodelovanje med Federerjem in novim članom njegove ekipe Ivanom Ljubičićem. Za New York Times se je razgovoril nekdanji trener danes 34-letnega Švicarja Paul Annacone. "Ljubičić bo v ekipo prinesel izkušnje in morda tudi kakšne nove poglede, kar je lahko dobrodošlo. Veliko se bo moral pogovarjati s Severinom (Luthijem op. p.). Roger in Ivan se zelo dobro poznata, vendar veliko vedeti o tenisu je eno, povsem drugo pa je kako prenašati znanje na igralca in da vas razume, kaj mu želite povedati," je povedal Annacone.

Ne spreglejte