Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 8. 2014,
20.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 7. 8. 2014, 20.45

8 let, 5 mesecev

Slovo Đokovića in Šarapove, Federer se je namučil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Na teniškem turnirju serije masters v Torontu sta se v osmini finala poslovila prvi in tretji nosilec. Srba Novaka Đokovića je nadvse temeljito, dvakrat s 6:2, porazil Francoz Jo-Wilfried Tsonga.

Tudi Švicar Stanislas Wawrinka, sicer tretji nosilec turnirja v Torontu, je s tekmovanjem zaključil v osmini finala, s 7:6 in 7:5 ga je porazil Južnoafričan Kevin Anderson. Prvem igralcu sveta ni šlo nič od rok, saj je delal vse preveč napak na igrišču, na drugi starni pa je Tsonga igral izvrstno. Zelo dobro mu je deloval tudi servis.

Veliko dela je imel tudi drugi nosilec turnirja Roger Federer, ki se je v osmini finala pomeril s Hrvatom Marinom Čilićem. Dvoboj se je končal po treh nizih in trajal dve uri in 39 minut. Prva dva niza sta se končala šele po podaljšani igri, zadnji, odločilni niz pa je Švicar dobil z izidom 6:4.

Poleg Čilića je izpadel tudi drugi hrvaški predstavnik Ivan Dodig, ki je moral premoč priznati petemu nosilcu Davidu Ferrerju, ki igra nekoliko poškodovan. Nekaj sreče je imel Škot Andy Murray, saj se je v naslednji krog uvrstil brez boja, potem ko je moral zaradi poškodbe dvoboj predati Francoz Richard Gasquet.

Sestri Williams uspešni, Šarapova ne

Prva igralka sveta Serena Williams se očitno vrača v vrhunsko formo. V tretjem krogu je bila boljša od Čehinje Lucije Šafarove. V naslednjem krogu jo čaka nekdanja prva igralka sveta Danka Caroline Wozniacki. Po velikih zdravstvenih težavah se vrača tudi Venus Williams, ki je tokrat po treh nizih premagal šesto nosilko turnirja Nemko Angelique Kerber.

Presenetljivo se je od tekmovanja poslovila Marija Šarapova. Od ruske lepotice je bila boljša Španka Carla Suarez Navarro. Dvoboj se je končal po treh nizih. Igralki sta se do zdaj pomerili dvakrat. "Mislim, da je moja nasprotnica igrala zelo dober tenis. Enostavno nisem našla svojega ritma že od začetka dvoboja," je po dvoboju povedala Šarapova.

Ne spreglejte