Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 6. 2024,
16.57

Osveženo pred

2 dneva, 2 uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

ATP WTA Darja Kasatkina teniški globus

Sobota, 29. 6. 2024, 16.57

2 dneva, 2 uri

Teniški globus, 29. junij

Rusinji slavili v Eastbourneu in Bad Homburgu, Čilenec pa na Majorki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Darja Kasatkina | Darja Kasatkina je slavila v Eastbourneu. | Foto Guliverimage

Darja Kasatkina je slavila v Eastbourneu.

Foto: Guliverimage

Rusinja Dijana Šnajder je zmagovalka teniškega turnirja v nemškem Bad Homburgu, njena rojakinja Darja Kasatkina pa je slavila v Eastbournu na južni obali Anglije. Čilenec Alejandro Tabilo je osvojil turnir na Majorki. Moški turnir v Eastbourneu je že tretjič romal v roke Taylorja Fritza,

Šnajder je v finalu premagala Hrvatico Donno Vekić s 6:3, 2:6, 6:3. Dvajsetletnica je v tretjem finalu dosegla drugo zmago na turnirjih te ravni in doslej največji uspeh v karieri. Pred tem je slavila v kitajskem Hua Hinu, na drugem kitajskem prizorišču v Ning Buoju pa je finale izgubila. Na novi lestvici WTA se bo s 47. mesta pomaknila na rob trideseterice.

Za Vekić je bil to 13. finale na turnirjih WTA, peti na travi, in prvi po enem letu oziroma Berlinu junija lani. Ostaja pa pri štirih finalnih zmagah, zadnjo je dosegla lani v Monterreyu. Hrvatica je na poti do finala s 6:0 in 7:6 (6) premagala Bolgarko Viktorijo Tomovo, Rusinja pa je bila s 7:5, 2:6 in 6:3 boljša od edine preostale nosilke na turnirju, tretje postavljene igralke, Španke Emme Navarro.

Diana Šnajder je osvojila turnir v Bad Homburgu. | Foto: Guliverimage Diana Šnajder je osvojila turnir v Bad Homburgu. Foto: Guliverimage

Kasatkina boljša od Kanadčanke

Kasatkina, šesta nosilka in 14. igralka sveta s 6:3 in 6:4 premagala Kanadčanko Laylo Fernandez. To je njen prvi osvojeni turnir na travi, sedmi nasploh in prvi po letu 2022. Vse tri letošnje finalne boje je pred tem izgubila. Tako kot lani na tem turnirju, ko jo je ugnala Američanka Medison Keys, ki je morala letos v polfinalu priznati premoč njeni tekmici v finalu.

"Minilo je leto, a meni se zdi, da sem tukaj stala pred nekaj dnevi. Res sem imela hitro popravni izpit in sem ga uspešno opravila. Upam, da bo nekaj podobnega tudi v Wimbledonu," je po zmagi dejala 27-letna Rusinja, ki je Fernandez premagala še na tretjem medsebojnem obračunu. V Wimbledonu, kjer bo v prvem krogu igrala s Kitajko Shuai Zhang, je Rusinja najdlje prišla do četrtfinala.

Tabilo zmagovalec na Majorki

Čilenec, četrti nosilec, je v finalu premagal Avstrijca Sebastiana Ofnerja s 6:3, 6:4. Tabilo, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 24. mesto, a se bo na novi v ponedeljek prvič doslej premaknil med dvajset najboljših, je letos dobil svoj prvi ATP turnir v Aucklandu na Novi Zelandiji, zdaj pa je prvič v karieri slavil še na travnati podlagi.

Osemindvajsetletni Avstrijec pa se je sploh prvič uvrstil v finale ATP turnirja, a bo moral na prvo zmago še počakati. Ofner je na poti do finala s 6:4 in 7:5 v polfinalu premagal Britanca Paula Jubba, medtem ko je Tabilo z 2:6, 6:2 in 7:6 (3) premagal šestega nosilca Francoza Gaela Monfilsa.

Taylor Fritz do tretje zmage v Eastbournu

Taylor Fritz se je v Eastbourneu veselil že tretjič. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Taylor Fritz se je v Eastbourneu veselil že tretjič. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ameriški teniški igralec Taylor Fritz je zmagovalec turnirja na travi v angleškem Eastbournu z nagradnim skladom 740.160 evrov. Za 26-letnega igralca iz San Diega je to tretja turnirska zmaga v Eastbournu, kar doslej še ni uspelo nobenemu igralcu, skupno pa osma karierna turnirska zmaga.

Fritz je v današnjem finalu po uri in 11 minutah premagal Avstralca Maxa Purcella s 6:4 in 6:3.

Bad Homburg, WTA, finale:
Diana Šnajder (Rus) - Donna Vekić (Hrv) 6:3, 2:6, 6:3

Eastbourne, WTA, finale:
Darja Kasatkina (Rus/6) - Leyla Fernandez (Kan) 6:3, 6:4

Majorka, ATP, finale:
Alejandro Tabilo (Čil/4) - Sebastian Ofner (Avt) 6:3, 6:4

Eastbourne, ATP, finale:
Taylor Fritz (ZDA/1) - Max Purcell (Avs) 6:4, 6:3.
Leylah Fernandez
Sportal Znani finalisti turnirjev v Eastbournu, Bad Homburgu in na Majorki
Ne spreglejte