Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
13.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Polona Hercog Eugenie Bouchard Serena Williams

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 13.15

8 let

Polona Hercog: Pobuda bi morala biti na moji strani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Polona Hercog je v drugem krogu OP ZDA priznala premoč Kanadčanki Eugenie Bouchard. Katarina Srebotnik je bila uspešna v prvem krogu ženskih dvojic. Serena Williams ugnala kvalifikantko.

Edina slovenska predstavnica med posameznicami Polona Hercog je v drugem krogu priljubljenega newyorškega turnirja naletela na tri leta mlajšo favoritinjo Eugenie Bouchard, ki se je izkazala za pretrd oreh. Enaindvajsetletna Kanadčanka velja v ženski teniški karavani za eno najbolj perspektivnih igralk, a v zadnjem času ni v najboljši formi. Lani je zaigrala v finalu Wimbledona, v Melbournu in Parizu pa se je zavihtela med štiri najboljše, letos pa še čaka na veliki trenutek. Morda ga dočaka v New Yorku, kjer se je na OP ZDA uvrstila med 32 najboljših. Lani je na največjem ameriškem turnirju končala pot v osmini finala.

Proti Bouchardovi bi morala igrati bolj napadalno

Dvoboj med najboljšo slovensko teniško igralko in 25. nosilko je trajal kar dve uri in pol, Bouchardova pa je izkoristila šele četrto zaključno žogico. V tretjem nizu je vodila že s 4:0, a se je borbena Štajerka vrnila na 3:5, dlje pa ni šlo, saj je Kanadčanka dobila zelo izenačeno deveto igro in se razveselila pomembne zmage."Na dvoboju nisem izkoristila svojih priložnosti, žoga mi prevečkrat ušla 'pod roko', kar je moja tekmica na nasprotni strani izkoristila. Proti Bouchardovi bi morala igrati bolj napadalno, pobuda bi morala biti na moji strani," je sprva dejala Hercogova in dodala: "Na začetku dvoboja se nisem dobro počutila, svoje sta dodala še novo igrišče in moteč veter, po drugi strani pa Bouchardova navajena igrati na večjih igriščih. Zavoljo tega sem se malce 'nazaj potegnila', v zadnjem nizu pa enostavno nisem mogla nadoknaditi zaostanka z 0:4."

Serena Williams melje naprej

Svojo pot proti četrti letošnji lovoriki za grand slam nadaljuje Serena Williams, ki ji je nasproti stala Nizozemka Kiki Bertens. Velika favoritinja, 33-letna Američanka, ki lahko prvič po 27 letih v eni sezoni osvoji vse štiri turnirje za grand slam - nazadnje je to uspelo legendarni Nemki Steffi Graf -, je kvalifikantko premagala z 2:0 v nizih, a je prvega dobila šele po podaljšani igri.

Slovensko-francoska naveza uspešna

Katarina Srebotnik je uspešno prestala prvi krog konkurence dvojic na zadnjem turnirju sezone za grand slam v New Yorku. Srebotnikova, ki je skupaj s Francozinjo Caroline Garcia peta nosilka v tej konkurenci, je ugnala Tajvanko Chin-Wei Chan in Hrvatico Darijo Jurak s 6:3 in 6:2.

V drugem krogu ju čakata boljši iz dvoboja med Američankama Madison Keys in Liso Raymond ter Belgijko Kirsten Flipkens in Britanko Lauro Robson.

Ne spreglejte