Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
13.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 13.00

8 let

Njuna rivalstva niso več to, kar so bila (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rivalstvo med Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom ni več enako kot nekoč. Zdaj prihajajo mlajši igralci, ki poskrbijo za teniške trilerje.

Roger Federer in Rafael Nadal veljata za najboljša igralca v zgodovini tenisa in marsikateri ljubitelj tenisa je lahko vesel, da živi v eri dveh največjih igralcev in da lahko spremlja takšno rivalstvo. Žal pa je to rivalstvo v zadnjih letih usahnilo. Dejstvo je, da prihajajo mladi igralci, ki že krojijo vrh svetovnega tenisa. Pravzaprav se je vse skupaj začelo, ko je bil Roger Federer na vrhuncu svoje športne kariere, Nadal pa se je kot najstnik uveljavljal v svetovnem tenisu. Prvič sta se pomerila leta 2004 na turnirju serije masters v Miamiju. Verjeli ali ne, prvi medsebojni dvoboj je dobil Španec po dveh nizih in tako presenetil takrat prvega igralca sveta.

Takrat si nihče ni mislil, da bomo v prihodnosti priča enemu največjih rivalstev v športu. To rivalstvo se je skozi leta le stopnjevalo, vrhunec pa je doseglo leta 2008 v finalu Wimbledona, za katerega mnogi menijo, da je bil dvoboj vseh časov. Dvoboj je trajal 4 ure in 48 minut, na koncu pa se je zmage veselil Nadal.

Vsekakor ju še ne gre odpisati

Še pred nekaj leti je bila vedno velika možnost, da se bosta v finalu srečala prav onadva. Kakorkoli, zadnja sezona je bila po letu 2004 najskromnejša do zdaj. Njuni dvoboji so vedno veljali za nekaj posebnega, a zdaj ni več tako. Letos sta se prvič po desetih letih pomerila le enkrat. In sicer v polfinalu OP Avstralije, kjer je dokaj gladko po treh nizih zmagal Španec. Ne le zadnji dvoboj, ampak zadnjih pet dvobojev je dobil Nadal, skupni izid v medsebojnih zmagah pa je 23:10 za 28-letnega Španca, ki trenutno okreva po operaciji slepiča.

Je že tako, da vse stvari enkrat minejo … V zadnjem času so dvoboji bolj zanimivi, če igra prvi igralec sveta Novak Đoković. Tako Roger kot Rafa sta imela v zadnjem času kar nekaj izjemnih dvobojev s Srbom. Kljub vsemu pa starih rivalov ne gre odpisati, morda že prihodnjo sezono poskrbita za teniško poslastico?

Ne spreglejte