Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 10. 2014,
8.54

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković Serena Williams Ana Ivanović Marin Čilić

Petek, 3. 10. 2014, 8.54

8 let, 3 mesece

Nadal po vrnitvi brez polfinala v Pekingu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Španski teniški as Rafael Nadal je po vrnitvi na teniška igrišča po daljši odsotnosti zaradi poškodbe moral priznati premoč tekmecev v četrtfinalu prvega tekmovanja ATP, ki se ga je udeležil.

V Pekingu je drugega nosilca s 6:7, 6:4, 6:3 premagal Slovak Martin Kližan. V polfinalu 3,7 milijona dolarjev vrednega tekmovanja se bosta sicer v soboto pomerila prvi nosilec in branilec lovorike Srb Novak Đoković ter Škot Andy Murray, ki je danes v četrtfinalu premagal zmagovalca New Yorka Hrvata Marina Čilića. Drugi par je Kližan - Tomaš Berdych.

Nadal je v Pekingu nastopil prvič po porazu v Wimbledonu, po katerem je zaradi dolgotrajnih težav z zapestjem prisilno počival tri mesece. Na Kitajskem je v prejšnjem krogu premagal nemškega igralca Petra Gojowczyka brez večjih težav s 6:3, 6:4, danes pa je bil Slovak, 56. igralec sveta, vendarle premočan in se je po dvoboju, ki je bil sicer razburljiv in poln preobratov, po treh urah lahko veselil ene največjih zmag v karieri.

Za Kližana je današnji "skalp" Nadala šele tretji uspeh proti igralcu prve deseterice v karieri, pred dvema letoma je premagal Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja na newyorškem grand slamu, letos pa Japonca Keija Nišikorija na Roland Garrosu.

Ana Ivanović brez boja v polfinale

Številka 1 svetovnega tenisa Američanka Serena Williams je zaradi poškodbe kolena odpovedala nadaljnje nastope na turnirju WTA v Pekingu z nagradnim skladom 5,4 milijona dolarjev, so danes sporočili prireditelji. Predčasno je nastope v Pekingu končala tudi druga igralka sveta Romunka Simona Halep, ki je brez boja že predala četrtfinalni dvoboj.

Prva nosilka Williamsova bi morala danes v četrtfinalu lopar prekrižati z Avstralko Samantho Stosur, četrto igralko sveta, ki bo zdaj brez boja napredovala v polfinale. Prav tako tudi Srbkinja Ana Ivanović, proti kateri je brez boja četrtfinale predala Halepova.

Pozneje si je polfinale na igrišču priborila tretja nosilka Petra Kvitova, ki je v četrtfinalu v nekaj več kot uri in pol premgala Italijanko Roberto Vinci. Kot zadnja pa si je ponfinalno vstopnico prislužila visokorasla Marija Šarapova in tako poskrbela za sanjski polfinale. Rusinja se bo v polfinalu pomerila s svojo veliko tekmico Ano Ivanović.

Ne spreglejte