Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
9. 4. 2021,
10.34

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Toni Nadal

Petek, 9. 4. 2021, 10.34

3 leta

Zanimivo teniško sodelovanje

Pravilo Nadala: na prvem mestu je spoštovanje #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Felix Auger-Aliassime | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V četrtek je nekoliko presenetljivo na dan prišla novica, da bosta v prihodnje sodelovala legendarni "stric" Toni Nadal in kanadski teniški igralec Felix Auger-Aliassime. Skupaj ju bomo lahko videli že na turnirju serije masters v Monte Carlu, ki se začne prihodnji teden.

Toni Nadal, ki je dolga leta treniral svojega nečaka Rafaela Nadala, upa, da bo lahko mladega Kanadčana spravil na višjo raven. To si želi tudi njegov nov varovanec. Mnogi pa se sprašujejo, če bo pri Augerju uporabil iste metode, ki jih je uporabljal tudi pri Rafi, in če bodo te delovale.

Felix Auger-Aliassime | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Želel je nekoga, ki je bil že na vrhu

In kako se je Felix Auger-Aliassime odločil, da kontaktira enega najuspešnejših teniških trenerjev, ki je pred leti že končal svoje delo na ATP turneji? "Rekel sem si, da bi bilo dobro dobiti nekoga, ki je že bil na najvišji ravni našega športa. Nekdo, ki je bil tam, kjer si želim biti tudi jaz. Na Tonija smo se obrnili z možnostjo, da pridemo na Mallorco, skupaj trenirali in se pogovorili. Na koncu smo tudi storili," je za ATP povedal 20-letni teniški igralec.

Pri Toniju Nadalu je bilo vedno pomembno spoštovanje. Če Felix Auger-Aliassime ne bi takšen tip igralca, Španec ne bi nikdar sprejel te ponudbe. "Ne bi mogel sodelovati z nekom, ki ni bil spoštljiv. Imel sem srečo, da sem vse življenje delal s fantom, ki je bil vedno spoštljiv in si ustvaril dobro ime," je še povedal 60-letni teniški strokovnjak.

Toni Nadal je z Rafaelom Nadalom uspel osvojiti vrsto vrhunskih uspehov. Največkrat na OP Francije. | Foto: Guliverimage/Getty Images Toni Nadal je z Rafaelom Nadalom uspel osvojiti vrsto vrhunskih uspehov. Največkrat na OP Francije. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Vedno je lepo sodelovati s takšnim fantom"

Ob vsem tem je veliko vlogo igralo dejstvo, da Auger velja za enega najperspektivnejših teniških igralcev na turneji in ga lahko že nekaj časa spremljamo na teniških igriščih. "To je fant, ki bi bil teoretično v prihodnjih letih lahko med najboljšimi. Vedno je lepo sodelovati s takšnim igralcem," je še povedal Toni.

Španski trener je v letih, ko je treniral kralja peska, zelo uspešno nadgrajeval igro svojega varovanca. Mu bo uspelo tudi pri trenutno 22. igralcu sveta, ki v svoji vitrini še nima turnirske lovorike?

Toni Nadal
Sportal Toni Nadal se vrača v akcijo
Ne spreglejte