Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 6. 2011,
7.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Kavčič Novak Đoković Roger Federer

Torek, 21. 6. 2011, 7.42

7 let, 12 mesecev

Kavčič se je poslovil od svete trave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Blaž Kavčič je izgubil dvoboj prvega kroga v Wimbledonu. Z rezultatom 6:3, 7:6, 5:7 in 6:1 ga je premagal Nemec Tobias Kamke. V drugem krogu imamo tako Slovenci le Grega Žemljo.

Dvoboj med Kavčičem in Kamkejem je bil v ponedeljek pri izidu 2:0 v nizih v korist Nemca in 5:1 v tretjem nizu v korist našega najboljšega teniškega igralca zaradi dežja prekinjen. V torek sta se tekmeca vrnila na igrišče številka 6, precej bolje pa je začel Nemec, ki je izenačil na 5:5. Kljub naletu tekmeca je "Kaljut" ohranil mirno kri in po brejku v dvanajsti igri dobil tretji niz. V četrtem nizu je bil Kamke prepričljiv. Kavčič se je z 83. igralcem sveta pomeril tretjič, prvič pa je moral priznati poraz. V drugem krogu Wimbledona bo izmed Slovencev nastopil le Grega Žemlja, ki je v ponedeljek izločil Slovaka Lacka. To je tudi edina slovenska moška posamična zmaga v zgodovini Wimbledona.

Đoković in Federer navdušila

V drugi krog se je že uvrstil šestkratni zmagovalec Wimbledona Roger Federer. Švicar je v treh nizih ugnal zahtevnega nasprotnika Kazahstanca Mihaila Kukuškina. Federer je imel nekaj težav v prvem nizu, ko tekmeca ob svojem servisu nasprotniku nista prepuščala nobenih možnosti. V podaljšani igri je Federer dal v prestavo višje, tudi nadaljevanje pa je povsem pripadlo enemu izmed najboljših igralcev vseh časov. Slednji je za razliko od minulega leta, ko je bil v prvem krogu na začetku Wimbledona na robu poraza, turnir na svetu travi začel vzpodbudno in ostaja eden izmed glavnih kandidatov za zmago.

Še bolj od Federerja je bil prepričljiv Novak Đoković. Srb je Francozu Jeremyju Chardyju prepustil vsega šest iger. Zmagovalec mladinskega turnirja Wimbledona izpred šestih let se je po zaslugi dobrega servisa v prvem nizu nekaj časa še uspel upirati drugemu igralcu sveta, v nadaljevanju pa je bil proti razpoloženemu Srbu videti kot nekaj razredov slabši igralec.

V četrtem dvoboju dneva bosta namreč loparja prekrižala ''maratonca'' John Isner in Nicolas Mahut, ki sta lani poskrbela za 11-urno dramatično srečanje, ki je porušilo vse časovne rekorde in se zapisalo v zgodovino teniške igre. Američan in Francoz sta se po nevsakdanjem dvoboju zbližala in postala dobra prijatelja, tokrat pa ju je ples kroglic znova postavil pred zahtevno preizkušnjo, saj se bo moral nekdo izmed njiju že po uvodnem krogu posloviti.

Zaradi dežja, ki je v ponedeljek preprečil dobro polovico predvidenih dvobojev, bo torkov spored izjemno zgoščen, na sveti travi pa naj bi se predstavilo kar 23 nosilcev.

Ne spreglejte