Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 5. 2011,
13.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Polona Hercog Blaž Kavčič

Petek, 20. 5. 2011, 13.38

8 let

Hercogova v 3. krogu z branilko naslova?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najboljša slovenska teniška igralca Polona Hercog in Blaž Kavčič sta v petek dobila tekmeca v prvem krogu odprtega prvenstva Francije. Pomerila se bosta s 143. igralko in 85. igralcem sveta.

Hercogovi je žreb za uvodni dvoboj Roland Garrosa namenil 143. igralko z lestvice WTA, domačinko Olivio Sanchez, Kavčič pa se bo pomeril z Latvijcem Ernestsom Gulbisom, ki je ta čas na 85. mestu ATP.

Kavčič, ki je ta teden z 79. mestom dosegel rekordno uvrstitev kariere na lestvici ATP, se bo v prvem krogu pomeril z Gulbisom, februarja letos že 21. igralcem sveta. Kavčič se z njim še ni pomeril, zato pa sta proti Latvijcu septembra 2009 v Jurmali zaigrala Grega Žemlja in Luka Gregorc v okviru druge evroafriške skupine Davisovega pokala; Gulbis je dobil oba posamična dvoboja, k zmagi Latvije s 3:2 pa je prispeval točko tudi v dvojicah. Če bi Ljubljančan preskočil uvodno oviro, bi se pomeril z zmagovalcem dvoboja del Porto - Karlović, v tretjem krogu pa bi ga najverjetneje čakal nepremagljivi Beograjčan Novak Đoković.

Hercogova, ki je na 55. mestu lestvice WTA, se bo najprej pomerila s skoraj 100 mest nižje uvrščeno Sanchezovo, s katero je doslej v karieri igrala že petkrat in v zmagah vodi s 3:2. Resda sta nazadnje igrali leta 2009 v Civitavecchii, kjer je gladko slavila slovenska igralka, ki je nato tudi osvojila turnir ITF. Če bi Kamničanka ugnala Francozinjo, bi se v drugem krogu pomerila z zmagovalko kitajsko-avstrijskega dvoboja. Spopadli se bosta 29. nosilka Šuai Peng in nekdanja zmagovalka portoroškega turnirja Tamira Paszek. V 3. krogu bi se lahko križala s peto nosilko in branilko naslova Francesco Schiavone.

Številka 1 ženskega tenisa Danka Caroline Wozniacki se bo uvodoma pomerila z japonsko veteranko Kimiko Date-Krumm, druga nosilka Belgijka Kim Clijsters z Belorusinjo Anastazijo Jakimovo. Branilka naslova Italijanka Francesca Schiavone, ki je letos peta nosilka, se bo najprej pomerila z Američanko Melanie Oudin.

Nadal najprej z ameriškim orjakom

Branilec naslova Španec Rafael Nadal bo začel lov na rekorden šesti naslov - prav toliko jih ima tudi legendarni Šved Björn Borg - v Roland Garrosu proti Američanu Johnu Isnerju. Njegov možni četrtfinalni nasprotnik bi lahko bil peti nosilec Šved Robin Söderling, edini igralec, ki mu je do zdaj uspelo premagati Nadala na pariškem pesku. Leta 2009 je namreč Španec izgubil proti Söderlingu v četrtem krogu.

Drugi potencialni četrtfinalni dvoboji so: drugi nosilec Srb Novak Đoković - to sezono ima rekorden izkupiček 37:0 - proti šestemu, Čehu Tomašu Berdychu, 16-kratni zmagovalec grand slamov Švicar Roger Federer proti sedmemu nosilcu Špancu Davidu Ferrerju in četrti nosilec Škot Andy Murray proti polfinalistu 2009, Avstrijcu Jürgenu Melzerju.

Ne spreglejte