Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
6. 4. 2014,
23.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Davisov pokal Grega Žemlja Blaž Rola Blaž Trupej Blaž Kavčič

Nedelja, 6. 4. 2014, 23.13

8 let

En poškodovan, drugi bolan, tako pač ne gre

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska moška teniška reprezentanca bi se lahko konec tedna lahko veselila zgodovinskega uspeha v Davisovem pokalu, ampak zaradi različnih okoliščin so obrazi slovenskih fantov ostali razočarani.

Če bi slovenska ekipa uspela premagati Izrael bi se uvrstila v takoimenovani "play off". Slovenija bi se tako borila za uvrstitev v svetovno skupino, kjer bi se lahko v neposrednem boju za svetovno skupino pomerila s Srbijo, Španijo, Argentino, ZDA, Avstralijo, Belgijo, Nizozemsko ali Kanado.

Grega Žemlja in Blaž Kavčič sta igralca, ki si zaslužita vse pohvale za požrtvovalnost in borbenost na tekmi proti Izraelu. Prav nič za njima ne zaostaja mladi Blaž Rola, ki je uspel priigrati edino točko za Slovenijo. Fantje so na portoroškem pesku pustili srce, a včasih tudi to ni dovolj za tako želeni uspeh. Kapetan ekipe Blaž Trupej pa na žalost nima čarobne palice. Grega in Blaž bi bila lahko vzor marsikateremu športniku, ko je treba igrati za slovenske barve. Blaž Kavčič, je na igrišče prišel skorajda z operacijske mize, potem ko so mu morali odstraniti živec v stopalu. Že dovolj zgovoren je podatek, da je šele v torek, torej tri dni pred dvobojem, na treningu prvič igral za točke in dejansko še sam ni vedel ali bo lahko sploh igral. Kot nalašč ga je v petek pričakal štiriurni maratonski dvoboj, katerega je nesrečno izgubil po petih nizih. Blaž je odšepal z igrišča, v nedeljo pa je nemočno sedel ob igrišču in si z ledom hladil stopalo, ki naj bi bil po njegovih besedah kmalu bolje in bo v kratkem lahko spet igral.

Grega Žemlja igral s krči

Grega Žemlja se že več kot leto dni bojuje z neznano boleznijo in izčrpanostjo. Po spletu okoliščin (odpadli sobotni program zaradi dežja in poškodba Blaža Kavčiča) je moral v nedeljo igrati dvojice, dve uri pozneje pa je moral loviti točko, ki bi slovensko reprezentanco pustila "živo". Žal tudi njemu ni šlo po željah. Z Blažem Rolo sta nesrečno izgubila v dvojicah, za posamični dvoboj pa je Gregi enostavno zmanjkalo energije. Grabiti so ga začeli krči, pozneje je še zahteval zdravniško pomoč, vendar mu tudi slovenski fizioterapevt ni mogel pomagati. Žemlja je v nedeljo na igrišču preživel sedem ur.

Prav tako pa razočaranja ni mogel skriti slovenski kapetan Blaž Trupej, ki je za ta konec tedna v glavi koval svoj načrt, a kot pravi je tudi njemu načrte prekrižalo slabo sobotno vreme. "Sprva bi želel izraelskim fantom čestitati za zmago," so bile uvodne besede Trupeja.

"Mogoče nam v tem trenutku ni bilo namenjeno"

"Kaj naj rečem? Bil je zelo čuden Davisov pokal, čeprav lahko po drugi strani rečemo, da napredujemo. Grega Žemlja je na zadnjem Davisovem pokalu igral le v dvojicah, tukaj v Portorožu pa je igral tako v dvojicah kot tudi posamični dvoboj. Dejstvo je, da s takšnim zdravstvenim stanjem v ekipi boljšega rezultata nismo mogli doseči, vendar to je šport. Mogoče nam v tem trenutku ni bilo namenjeno. Gregi in Blažu nimam kaj očitat. Oba sta prevzela odgovornost in bila zelo blizu zmage. Fanta zaslužita vse pohvale."

Seveda pa ni pozabil tudi na Blaža Rolo, ki je znova pokazal, da se razvija v vrhunskega teniškega igralca. "Rola je pokazal izvrsten tenis. Imamo zdravega fanta v vzponu in ko se bosta še ostala fanta pozdravila, bomo imeli zelo močno ekipo, ki si bo z lahkoto priigrala boljše rezultate.

Ne spreglejte