Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
22.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 22.00

8 let

Clijstersovi dramatični belgijski obračun

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na velikem teniškem turnirju v Miamiju se bosta za zmago v velikem finalu udarili Američanka Venus Williams in Belgijka Kim Clijsters. Pri fantih znani vsi polfinalisti.

Clijstersova je dobila belgijski obračun, potem ko je po več kot dveh urah in pol ogorčenega boja ugnala Heninovo. Sprva je kazalo na gladko zmago leto dni mlajše tekmice, ki je dobila uvodni niz gladko s 6:2 in tudi v drugem povedla s 3:0. A sedemkratna zmagovalka turnirjev za grand slam Heninova je kot že ničkolikokrat obrnila rezultat. Najprej ji je to uspelo v drugem nizu, katerega je dobila po podaljšani igra, nov povratek pa ji je uspel v podaljšani igri tretjega niza, v kateri je zaostajala s 3:6. Kljub trdoživosti finalistke letošnjega odprtega prvenstva Avstralije Clijstersova ni dovolila dokončnega preobrata. "Kim je bolje odigrala pomembne točke. Bila je odločnejša, kar je po mojem mnenju napravilo razliko v tem dvoboju," so bile besede povratnice na teniška igrišča Justine Henin. "Dosegla sem pomembno zmago, a časa za slavje ni, kajti v glavi imam že finalni dvoboj v soboto," pa je dodala Kim Clijsters, ki se je tako kot njena rojakinja že upokojila in nato prav tako sila uspešno vrnila med najboljše teniške igralke na svetu.

V finalu se bo pomerila s še eno šampionko Američanko Venus Williams, ki ni imela večjih težav s Francozinjo Marion Bartoli. Starejša od sester Williams bo v Miamiju lovila svojo četrto zmago in prvo po dolgih devetih letih. Njeno prvo zmagoslavje pa sega v davno leto 1998, ko je v finalu odpravila rusko lepotico Ano Kurnikovo.

Berdych do nove spektakularne zmage

Čeh Tomaš Berdych, ki je v osmini finala izločil Rogerja Federerja, je prišel še do enega velikega skalpa. V boju za polfinale je bila namreč boljši od desetega nosilca Španca Fernanda Verdasca. Češki "bombarder" je izgubil uvodni niz, svojo najboljšo igro pa je v nadaljevanju pokazal, ko je bilo to najbolj potrebno. "Na začetku se mi je poznala utrujenost po dolgem dvoboju s Federerjem, v tretjem nizu pa je bolj utrujeno deloval Verdasco," je po dvoboju povedal 16. nosilec. Slednji se bo za finalno vstopnico pomeril s Švedom Robinom Söderlingom, ki je imel precej manj dela z Rusom Mihailom Južnim.

Oba polfinalna obračuna (prvi je Nadal – Roddick) bosta na sporedu v petek zvečer oziroma ponoči po srednjeevropskem času, medtem ko se bosta Clijstersova in Venus Williams v boju za zmago na turnirju pomerili dan kasneje.

Ne spreglejte