Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 8. 2012,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sebastian Skube

Sobota, 4. 8. 2012, 9.39

8 let

Sebastian Skube: Biokemijska halja bo še počakala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometaš v vzponu. Eden tistih, ki bi lahko hodil po stopinjah Pušnika, Zormana, Vugrinca, Kavtičnika itd., ki so na svetovni ravni izjemno cenjeni. Predvsem zaradi napredka se je odločil za selitev.

Iz rodnega Trebnjega v Koper, z Obale v Celje. Sanje so se Sebastianu Skubetu uresničile. Že kot otrok si je želel, da bi enkrat zaigral v dresu "pivovarjev", kjer si želi napredka v igri ter nadaljevanje uspešne kariere. Pri 25 letih spada med tiste, ki naj bi se v prihodnje prebili med najboljše organizatorje igre na svetu. Pred sklenitvijo dogovora s Celjem Pivovarno Laško se je zanj močno zanimal francoski prvak Montpellier, v pogovoru za Sportal pa je razložil, zakaj do njega ni prišlo.

Zakaj pravzaprav odločitev, da zapustite Koper, kjer ste veliko igrali in imeli pomembno vlogo? V Celju sem videl več možnosti in priložnosti za napredek, predvsem to, da bom lahko igral na mojem igralnem mestu – srednjem zunanjem. Kot drugo so mi v Celju ponudili boljšo finančno pogodbo, kot tretje pa sem bliže domu.

Ste z dvema letoma igranja v Kopru lahko zadovoljni? Ne le zadovoljen, super zadovoljen. Tako z rezultati, do katerih smo prišli, kot s samim življenjem. V tem času smo s soigralci postali dobri prijatelji. Bilo nam je lepo. Rezultatsko pa smo dosegli vse mogoče, v enkratnem spominu mi bo ostala zadnja sezona v ligi prvakov.

Celje v slovenskem prostoru velja za željo vsakega igralca. Je bilo tako tudi pri vas? Mislim, da vsakdo, ki se je kdaj zanimal za rokomet, pozna zgodovino Celja, njegove uspehe. Absolutno je največji slovenski klub in tudi eden največjih v Evropi. Vedno je bil moja želja, zdaj se je uresničila.

Nova sredina, novo okolje. Nov način dela? Sredina se precej razlikuje, saj so tukaj igralci dosti mlajši, željni uspehov, treniranja in igranja. Tudi način dela je drugačen, trenira se zelo kakovostno, treningi so dinamični in dve uri mineta, kot bi mignil. Mislim, da bomo prav zaradi takšnega načina dela v prihodnosti lahko dosegali uspehe.

Kot pravite, je igralska zasedba mlajša kot pri nasprotnikih. Je zato v podrejenem položaju že v štartu? Mislim, da imata Koper in Velenje bolj izkušeno ekipo. Kje pa vidim prednost celjske? V mladosti in zagrizenosti, borbenosti, s čimer bomo poskušali nadoknaditi pomanjkljivosti.

Cilji? Naskakujete slovenski vrh? Glede na ime Celja Pivovarne Laško ter ugled sem prepričan, da je realno pričakovati boj za sam vrh v slovenskem prvenstvu in pokalu. V ligi prvakov pa se bomo poskušali boriti za osmino finala, menim, da imamo za to realne možnosti.

Pred podpisom pogodbe ste imeli na dlani tudi Montpellier. Ni se izšlo. S francoskim Montpellierjem se je zgodba odvijala prepočasi, ker nisem želel čakati predolgo, sem sprejel ponudbo Celja. Ta je bila izjemno korektna, v roku enega tedna smo našli skupni jezik.

Ostaja tujina še naprej želja? Glede na mojo starost bom še imel priložnost dokazati se v tujini, za zdaj ne razmišljam o tem. V prihodnjih dveh letih se bom posvetil igri Celja, če bodo dobre, verjamem, da bo tudi moja kariera šla v pravo smer.

Z vašim odhodom je Koper bržkone v minusu … Ne vem, če so ravno v minusu, pripeljali so zelo dobro zamenjavo, Nikolo Manojlovića, ki je odličen igralec, sposoben zadevati z razdalje, kar nam je lani manjkalo. Poleg tega je odličen obrambni igralec. Je adekvatna zamenjava, če ne še boljša.

Celje bo v 2012/13 igralo v ligi prvakov – Kiel, Veszprem, Atletico, Sävehof – strašljivi tekmeci … Imamo tri res velika imena, proti katerim moramo najprej pokazati čim boljšo igro, kot drugo pa lahko z atraktivnimi nasprotniki napolnimo dvorano Zlatorog. Vseeno bo borba za četrto mesto v skupini odprta, osmina finala je na dosegu roke.

Polna dvorana Zlatorog. Te že dolgo ni bilo. Pred polnim Zlatorogom še nisem igral. Mislim, da so evropski prvak Kiel, podprvak Atletico in Veszprem odlična priložnost, da jo gledalci napolnijo. Če ne bo polna zdaj, ne vem, kdaj bo.

Ste tik pred diplomo. Se poigravate z idejo, da bi se posvetili tudi delu v svoji profesiji? Čaka me še nekaj malenkosti, zaključiti moram v roku dveh mesecev. Ta cilj moram izpolniti. Za zdaj pa ne razmišljam, da bi rokomet zamenjal za biokemijsko haljo. Sem pa ponosen na svoje študijsko delo, ki mi bo še kako prišlo prav po končani karieri.

Ker smo ravno v olimpijski mrzlici, verjetno spremljate dogajanje v Londonu? Slovenija že ima tri odličja, si upate napovedati še kakšno? Spremljam, kolikor le lahko. Skoraj vse (smeh). Zdaj bomo vsi nestrpno čakali nastop Primoža Kozmusa, ki si zasluži medaljo zaradi trdega dela, pa tudi svoje borbenosti za vse slovenske športnike. Mislim pa, da lahko doživimo še kakšno presenečenje in medaljo.

Ne spreglejte