Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
17. 4. 2013,
18.30

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rasto Oderlap ACH Volley

Sreda, 17. 4. 2013, 18.30

4 leta, 8 mesecev

Rasto Oderlap: V ligi prvakov je vsaka zmaga velik uspeh

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za nami je dolga in naporna klubska odbojkarska sezona, ki jo je ACH Volley zaključil s tremi lovorikami. Na prvi pogled zelo uspešna sezona, kako pa jo je ocenil predsednik Rasto Oderlap?

Odbojkarji ACH Volleyja so v torek osvojili svoj deveti zaporedni in skupno deseti naslov državnega prvaka, s čimer so postavili piko na i uspešni sezoni. V ligi prvakov so se za razliko od leta prej uvrstili v izločilne boje, v ligi MEVZA so v svoje vitrine vrnili naslov, naslova prvakov so pričakovano ubranili tudi v obeh domačih tekmovanjih. Po končani sezoni smo se pogovarjali z Rastom Oderlapom, predsednikom upravnega odbora ACH Volleyja. Pogovor je tekel o pravkar minuli sezoni, ozrli pa smo se tudi v prihodnost "oranžnih zmajev".

Trojna krona in uvrstitev med TOP 12 v ligi prvakov. Je to izkupiček, ki se ga lahko označi z oceno odlično? Ta izkupiček je skladen s cilji, ki smo si jih zastavili pred sezono. Cilje smo vedno postavljali zelo visoko, zato smo še toliko bolj zadovoljni, ker smo jih dosegli in izpolnili.

Kako bi ocenili delo trenerja Luke Slabeta? Z delom Luke Slabeta smo zelo zadovoljni. Veseli me, da se je na naši klopi izkazal domač strokovnjak. Očitno ga kot odličnega nismo ocenili samo mi, ampak je dobil svojo priložnost tudi v reprezentanci.

Če pogledamo tudi igralski kader. Lahko približno ocenite situacijo, kdo bo zagotovo ostal, kdo odhaja in kdo prihaja? V naslednji sezoni vidim ekipo, ki bo sestavljena iz večjega deleža slovenskih igralcev kot do zdaj. Menim, da je v Sloveniji dovolj igralcev, ki lahko konkurenčno nastopajo v ligi prvakov in tvorijo uspešno zgodbo ACH Volleyja. Takšna povezanost igralcev je lahko koristna tudi za nastope članske reprezentance.

Domači prostor je za zdaj še pod kontrolo. Pokal in državno prvenstvo, tudi srednjeevropska liga, lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo vnovičen korak naprej ACH-ja tudi v ligi prvakov? V športu o uspehu odloča veliko dejavnikov: individualno znanje, povezanost ekipe, kakovost trenerja, sreča in še marsikaj drugega. V okviru finančnih možnosti poskušamo dokazati, da smo boljši od pričakovanj. Preboj med 12 najboljših ekip v Evropi je velik uspeh. Za preboj med 6 najboljših je treba vložiti bistveno več sredstev, pa še sreča bi morala biti na naši strani. V ligi prvakov pač ni slabih ekip, zato je vsaka zmaga velik uspeh. Verjamem, da se igralci in trener v vsako tekmo podajo z željo po zmagi.

Se mogoče že ve, koliko bo znašal proračun za naslednjo sezono? Se bo ta močno oklestil ali bo ostal podoben temu v tej sezoni? V naslednjih tednih bomo natančneje opredelili, v kakšnem finančnem okviru bomo lahko zastavili naslednjo sezono. Dejstvo je, da finančno stanje v Sloveniji ni rožnato. Že v preteklosti smo poskušali z omejenimi sredstvi dokazati, da smo sposobni doseči najboljše rezultate.

Ko ste že omenili krizo. Se bo torej v Ljubljani še vedno igrala vrhunska odbojka ali obstaja bojazen, da se sčasoma ta spusti na raven drugih klubov po Sloveniji? Kakšna je torej vizija kluba v prihodnosti, kakšni so načrti za naprej? Trudimo se, da bi kljub krizi ohranili vrhunsko raven naše ekipe. Tu gre zahvala vsem podjetjem, ki verjamejo v našo zgodbo in jo podpirajo s finančnimi sredstvi. Brez njih ne bi bilo ACH Volleyja. Zelo pomembna je tudi podpora lokalne skupnosti. Mestna občina Ljubljana in njen župan Janković sta ključna dejavnika razvoja športa v Ljubljani. Načrti za prihodnost so še vedno usmerjeni v optimalno razmerje med vloženimi sredstvi in športnim uspehom.

In še za konec. Stožice in Tivoli sta v tej sezoni bolj ali manj samevala. Kako bi rešili ta problem ali je odbojka premalo popularen šport? V Stožicah se je na naših tekmah vedno zbralo več tisoč ljudi, kar je bilo za odbojko v preteklosti nemogoče. Ker pa so Stožice ogromne, so vseeno delovale bolj prazne kot pa polne. Tekme v Tivoliju so žal postale zanimive šele ob zaključnih bojih v državnem prvenstvu, ko je bil obisk že zadovoljujoč. V prihodnosti bomo poskusili poiskati še dodatne načine za promocijo odbojke.

Ne spreglejte