Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 10. 2020,
9.58

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

2

Natisni članek

Celje Pivovarna Laško Calcit Kamnik Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Krim Mercator Krim Mercator UKC Ljubljana Koronavirus Zoran Janković Stožice

Torek, 27. 10. 2020, 9.58

3 leta, 6 mesecev

IZZIVI SLOVENSKIH KLUBOV

Evropski tekmeci v "zaklenjenih" hotelih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

2

Stožice | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Kako po zaprtju hotelov svoje tekmece gostijo slovenski klubi v evropskih tekmovanjih ter kakšna bi bila usoda košarkarjev Cedevite Olimpije in rokometašic Krima, če bi se Stožice spremenile v začasni bolnišnični oddelek.

Rion Brown
Sportal Popoln tekmovalni mrk v ljubljanski skupini

Župan ljubljanske občine Zoran Janković je pred dnevi naznanil, da bi lahko, če bi UKC potreboval dodatne namestitve za bolnike, MOL za ta namen odstopila Hostel Celica, Gospodarsko razstavišče in dvorano Stožice. V koordinaciji s štabom civilne zaščite bi lahko dodatne namestitve vzpostavili v enem dnevu. A čeprav trenutno stanje še ne zahteva tovrstnega ukrepa, za katerega so se že v prvem valu odločili v številnih tujih okoljih, smo preverili, kako bi se na tovrsten scenarij odzvali zdajšnji "stanovalci" največje športne dvorane v državi.

"Z zavodom Šport Ljubljana smo večkrat tedensko v stikih glede naših terminov treningov in morebitnih sprememb terminov ter lokacij naših domačih tekem. Vsi v klubu, pa tudi kot ljudje, seveda upamo, da ne bo prišlo do situacije, ko bi morala Arena Stožice postati zasilna bolnišnica, saj bi to pomenilo, da so se razmere v povezavi z epidemijo koronavirusa v Sloveniji zelo poslabšale. Če pa se bo to zgodilo, bomo, skupaj z Javnim zavodom Šport Ljubljana, našli rešitev, ki bo ustrezala vsem," odgovarjajo v Cedeviti Olimpiji.

Za Olimpijo bi bila najbolj naravna začasna rešitev vrnitev v Tivoli. V tej smeri na teoretični ravni razmišljajo tudi pri RK Krim Mercator. "Uradno o teh namerah ljubljanskega župana in občine nismo prejeli še nobenega obvestila. A tudi če bi do tega prišlo, imamo vedno na voljo dvorano Tivoli, tako da tudi tukaj nekih dodatnih težav ne bi smelo biti," so prepričani v taboru slovenskih prvakinj.

Krimovke ostajajo v Stožicah. | Foto: Siniša Kanižaj/Sportida Krimovke ostajajo v Stožicah. Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Hoteli zaprti, toda …

Tudi z ministrske in zdravstvene ravni prihajajo zagotovila, da je sistem v bolnišnicah ob širjenju nabora postelj še vzdržen, tako da slike, ki smo jih spremljali v številnih tujih velikih mestih, ko so se največje dvorane spreminjale v bolnišnice, še niso tako zelo realne. So pa zato številni drugi ukrepi vplivali na delovanje največjih slovenskih klubov. Ti so se morali znova sprijazniti z zapiranjem tribun, peščica, ki igra v evropskih tekmovanjih, pa še z zapiranjem hotelov. Vlada jih sicer ni spregledala, saj je v odloku v izjemi izrecno navedeno, da so hotelske kapacitete omogočene poslovnim delegacijam in športnim profesionalnim ekipam.

In kako je to videti v praksi? "Gostujoče ekipe, ki pridejo v Ljubljano, bodo še naprej bivale v Austria Trend Hotelu. Vsa moštva imajo v hotelu, ki je povsem blizu Stožic, odlične pogoje, da brez skrbi preživijo svoj čas v Ljubljani," odgovarjajo iz košarkarske Olimpije. Podobno položaj rešujejo tudi pri Krimu, hokejisti Olimpije imajo v alpski ligi le dnevne goste brez prenočitev, medtem ko se bodo odbojkarji ACH Volleyja problematike lotili prihodnji mesec, pri čemer opozarjajo na možnost spremembe formata tekmovanja.

V celjskem rokometnem klubu so našli rešitev za svoje evropske goste. | Foto: Grega Valančič/Sportida V celjskem rokometnem klubu so našli rešitev za svoje evropske goste. Foto: Grega Valančič/Sportida

Ekipo Calcit Volley prihodnji teden čakata tekmi 1/16 finala pokala Challenge, kjer bo nasprotnik Vardar Skopje. Medsebojni dogovor obeh klubov je, da bosta obe tekmi odigrani v Kamniku. Gostujoča ekipa bo nastanjena v hotelu Ambient v Domžalah. "Hotel v tem času sicer ni odprt, ker pa imamo z njimi sklenjen dolgoročni dogovor, bodo naše goste prihodnji teden vseeno namestili. Najverjetneje bomo tja namestili tudi sodnike. Upamo, da se bosta tekmi odvili v skladu z načrtom, seveda pa bo to odvisno tudi od vladnih ukrepov, ki se iz dneva v dan spreminjajo," sporočajo iz kamniškega kluba.

Med klubi, ki so se z novimi omejitvami spopadli že v prvih dneh po njihovem sprejetju, so tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki bodo v svojem Zlatorogu v sredo v ligi prvakov gostili ukrajinskega prvaka Motor Zaporožje. "Hoteli so se res zaprli, zato smo imeli nekatere pomisleke, a na našo srečo hotel, v katerem bo ta teden gostovala ekipa Zaporožja, še deluje. Nekaj težav se je pojavilo le v zvezi z nastanitvijo drugih uradnih oseb, zato bodo zdaj te nastanjene v drugem, manjšem hotelu. Drugih večjih težav pa na srečo še ni bilo," je pojasnil vodja odnosov z javnostmi in marketinga pri slovenskih prvakih Miha Pantelič.

"Žal ne vem, kako bo pri naslednjih gostovanjih tujih klubov, ker so rezervacije narejene vnaprej. Zdaj bo na vrsti reprezentančni premor, tako da bo morda do konca novembra, ko se bodo nadaljevala klubska tekmovanja, znanega že kaj več ali pa bo teh omejitev manj. Bomo videli iz dneva v dan," je še pojasnil Pantelič in dodal, da dodatnih pojasnil v zvezi z dodatnimi omejitvami od ministrstva za izobraževanje, znanost in šport niso prejeli.

Koronavirus
Novice V ponedeljek 1.499 novih okužb, 13 bolnikov umrlo #video
Vadba, trening, telovadba
Trendi Kako v času zaprtih fitnesov učinkovito trenirati doma?
Bernarda Jurič
Sportal "Ne vem, zakaj bi skrivala, da sem zbolela"
Ulica. Ljudje.
Novice Obrazec za prehajanje med občinami
Ne spreglejte