Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
25. 1. 2018,
14.34

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

3

Natisni članek

EP Hrvaška 2018 Veselin Vujović

Četrtek, 25. 1. 2018, 14.34

6 let, 3 mesece

Vujović neposreden: Pretvarjanja ne bo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

3

Veselin Vujović | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

"Če bodo moji igralci zdravi, potem se nam ni treba bati nikogar," se je selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović po izpadu z evropskega prvenstva že ozrl proti dodatnim kvalifikacijam za svetovno prvenstvo. Poudaril je, da bo tudi v prihodnje od svojih fantov zahteval maksimalen pristop in stremel k popolni angažiranosti na terenu. Na vsaki tekmi. Še enkrat pa se je dotaknil prvenstva in dogodkov, ki so zaznamovali slovensko pot.

Največja težava slovenske reprezentance je bila, da na prvenstvu ni mogla zaradi različnih razlogov računati na Jureta Dolenca, Mateja Gabra, Vida Poteka in Nika Heningmana. Z njihovo pomočjo bi bila zagrebška zgodba drugačna že proti Makedoniji in Nemčiji, proti katerima so sodniki krojili potek tekme in Sloveniji izpred nosa speljali možnost preboja med konkurente za odličja.

Slovenska reprezentanca je tako prvenstvo končala z dvema zmagama (Črna gora in Španija), porazoma (Danska in Makedonija) in remijema (Nemčija in Češka).

"Ne vem, ali bom kaznovan, upam pa, da se bodo sodniške stvari popravile"

V drugem delu so pod slovensko težo padli Španci, ki jih čaka polfinalni obračun s Francozi. | Foto: Mario Horvat/Sportida V drugem delu so pod slovensko težo padli Španci, ki jih čaka polfinalni obračun s Francozi. Foto: Mario Horvat/Sportida "Nekateri ljudje bodo rekli, da sem s svojim vedenjem škodoval Sloveniji. Zakaj? Zato, ker sem se boril za pravico. Delam javno delo, ki je izpostavljeno kritikam in pohvalam. V tem trenutku ne vem, ali me bo Evropska rokometna zveza zaradi mojega vedenja kaznovala, v vsakem primeru pa upam, da se bodo te sodniške zadeve popravile v korist rokometne igre," je dal Vujović še enkrat vedeti, da je bilo v uvodnem delu prvenstva sojenje v škodo slovenske reprezentance.

Slovenija je po remiju s Češko izgubila tudi teoretične možnosti za preboj v sklepni del prvenstva v Zagreb, čeprav nam ob morebitnem idealnem scenariju tudi večerni obračun med Španijo in Nemčijo ne bi šel na roko.

"Po svoje smo pridobili rating"

Verjame, da se bo Slovenija prek dodatnih kvalifikacij uvrstila na svetovno prvenstvo. | Foto: Mario Horvat/Sportida Verjame, da se bo Slovenija prek dodatnih kvalifikacij uvrstila na svetovno prvenstvo. Foto: Mario Horvat/Sportida V igri je videl napredek, a pravi, da pri tej oceni sam ne bi bil objektiven in bodo besede drugih reprezentanc pravo merilo. "Ali sem od nekaterih pričakoval več? Sem, a so bili nekateri fantje debitanti in jih je treba razumeti. Po svoje smo pridobili rating. Morda zaradi tega, ker smo se prepirali s sodniki in EHF ali zaradi kakšne moje izjave … (smeh, op. a.) Mislim, da smo Nemce premagali ne glede na pravila. Odlično smo igrali proti olimpijskim prvakom Dancem. Vse te reprezentance so bile kompletne.

Prvi mož stroke, ki ima pogodbo do olimpijskih iger leta 2020 v Tokiu, je že obrnil list naprej in pogledal proti prihodnosti.

"Pod mojim mandatom ne bo nobenega pretvarjanja"

Tudi v prihodnje bo od fantov zahteval, da dajo vse od sebe. | Foto: Mario Horvat/Sportida Tudi v prihodnje bo od fantov zahteval, da dajo vse od sebe. Foto: Mario Horvat/Sportida "Z velikim zanimanjem bomo v soboto pričakali žreb dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019. Slovenija bo med nosilci žreba, a na junijskih kvalifikacijah lahko za tekmico dobimo resno reprezentanco, kot sta Madžarska ali Islandija. Če bodo moji igralci zdravi, potem se nam ni treba bati nikogar," je črnogorski strokovnjak optimističen.

Slovensko reprezentanco poleti čakajo tudi sredozemske igre, kjer bo nekaj članov iz te reprezentance vpoklical, priključil pa jim bo igralce večinoma iz slovenske lige. Nosilci bodo imeli premor.

"Čaka me delovno leto in prav je, da bo tako. Trudil se bom, da bom v tem letu naredil vse, da bi na svetovno prvenstvo prišli pripravljeni. Upam, da ne bo toliko poškodb kot letos. Na to ne moremo vplivati. Kot selektor pa lahko obljubim, da pod mojim mandatom ne bo nobenega pretvarjanja. Reprezentanca bo na igrišču vselej dala vse, kar je v njeni moči. Na nekaterih tekmah to ne bo dovolj za zmago, na igrišču pa se nikoli ne bomo pretvarjali ali kalkulirali. Na igrišču bomo le umirali."

Ne spreglejte