Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 1. 2012,
22.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Žvižej

Torek, 24. 1. 2012, 22.59

8 let

Vsi za enega, vsi za Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Skozi celotno prvenstvo smo pokazali, da smo na dobri poti. Da vsi fantje delajo na tem, da je ekipa v ospredju. Ni individualcev," je po lepi zmagi nad Madžari povedal Luka Žvižej.

Še enkrat so slovenski rokometaši zmagali, ko je bilo najbolj treba. Danes so srečni in veseli, saj so se Madžarom maščevali za poraz v kvalifikacija za svetovno prvenstvo na Švedskem. Z zmago z 32:30 so naredili korak proti tretjemu mestu v skupini II., ki jih vodi v zaključne boje v Beograd. "Vedeli smo, da je tekma z Madžarsko ključnega pomena. Sicer je za nas vsaka tekma pomembna ne glede na nasprotnika. Zavedali smo se, kaj z zmago dobivamo. Sedaj smo že blizu našega drugega cilja," je po tekmi razlagal levokrilni igralec Luka Žvižej. Veselje je bilo dvakratno: "Bili smo jim dolžni še iz leta 2010 in to smo jim vrnili. Srečen sem."

Madžarska izbrana vrsta, sedma z zadnjega SP, ni niti enkrat na tekmi vodila, naši fantje so rezultat držali ves čas pod kontrolo. Čeravno so se sept tresle roke, predvsem pa se je v ekipo zajedla nervoza, potem ko je naša klop naredila neumno napako in v polje poslala sedem igralcev in vratarja. "Le čestitam lahko soigralcem za odlično borbo. Bili smo vsi za enega, eden za vse. Nismo popuščali, malce smo sicer padli, a zdržali," še pove Celjan, ki je med tremi najizkušenejšimi v izbrani vrsti.

Selektorjeva minuta odmora v pravem trenutku

Ni se spomnil, kakšne so bile besede selektorja ob minuti odmora pri izidu 27:26. "Joj ne spomnim se sedaj. Imam popoln 'black-out.'" Luka, ki domala vse tekme igra tako v obrambi kot napadu več kot 45 minut, še poudarja: "Skozi celotno prvenstvo smo pokazali, da smo na dobri poti. Da vsi fantje delajo na tem, da je ekipa v ospredju. Ni individualcev. Da smo tukaj vsi za vse, za Slovenijo."

Slovenija je na dobri poti do tretjega mesta v skupini II, v sredo ob 18.10 igra s Španijo. Zmaga bi jo peljala v Beograd. Drugih razpletov ni, saj se v Novem Sadu igrata še tekmi Francija – Islandija, Madžarska – Hrvaška.

Ne spreglejte