Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
21. 5. 2016,
16.11

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

rokomet 1. NLB Leasing liga Maribor Branik Celje Pivovarna Laško

Sobota, 21. 5. 2016, 16.11

6 let, 8 mesecev

1. NLB Leasing liga, končnica 8. krog

Vsako tekmo mu nekaj "poči", ampak on se ne da

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
ziga mlakar | Foto Celje PL

Foto: Celje PL

Lahko bi se zgodilo, da bosta prav obračuna pretendentov za naslov, Celja in Gorenja, z Mariborom kreirala bitko za rokometni prestol v Sloveniji.

''Mariborčani so neugodni tekmeci. Tudi nas so edini premagali v letošnji sezoni. V to tekmo moramo iti tako kot na zadnjo v Mariboru, maksimalno motivirani in zbrani, držati se dogovorov, od prve minute pokazati, da imamo le en cilj,'' sporoča Žiga Mlakar, zdaj član Celja, še v lanski sezoni pa Maribora, s katerim bodo Celjani štajerski derbi v 8. krogu končnice za prvaka uprizorili ob 19.30. Celje za vodilnim Gorenjem zaostaja za točko.

''Ne smemo si privoščiti spodrsljaja, samo zmage prinašajo prvo mesto, moramo iti stopničko za stopničko in se čim bolje pripravljati na nasprotnike,'' je dodal slovenski reprezentant, ki se mu morda lahko očita pomanjkanje obrambnih veščin, trdoživosti in požrtvovalnosti pa nikakor ne.

Posledica ostrega derbija z Gorenjem je zlomljen nos, zato je proti Ribnici poskusil igrati z masko, a je bila preveč moteča. V Kopru je nesrečno pristal in si razbil arkado. ''Imamo še tri tekme, ki odločajo o vsem. Treba je iti 'na zobe', morda tudi s kakšno poškodbo, za skupni cilj,'' sporoča Mlakar.

Ante Kaleb je eden naj pomembnejših igralcev Maribora. | Foto: Boštjan Selinšek Ante Kaleb je eden naj pomembnejših igralcev Maribora. Foto: Boštjan Selinšek
 

Računa na pritisk na Celjane

Z Antejem Kalebom je bil še lani soigralec, zdaj bosta stala na nasprotnih straneh. ''Jasno je, da je Celje favorit. Ker se Celjani z Velenjčani krčevito borijo za naslov prvaka in da za to pod nujno potrebujejo vsako točko, je morda lahko naša priložnost. Določen pritisk bo zaradi tega zagotovo prisoten na celjski klopi, kar bi lahko dalo določeno možnost za osvojitev kakšne točke. Zavedamo se, da bo to izjemno težko, ampak dali bomo vse od sebe, da Celju nudimo čim boljši odpor,'' pravi mariborski Hrvat.

Njegovi ekipi gori pod nogami v boju za tretje mesto, še posebej po porazu z Ribničani v prejšnjem krogu.
 

Ne spreglejte