Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 8. 2013,
9.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marko Bezjak Jure Natek Primož Prošt Jure Dolenec

Ponedeljek, 12. 8. 2013, 9.38

7 let, 12 mesecev

Video: kako so celjski rokometaši ukanili bundesligaša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski rokometni legionarji so se pretekli konec tedna izkazali na pripravljalnih turnirjih. V Nemčiji so nastopili tudi Celjani.

Slovenski rokometaši so opozorili nase v Nemčiji na turnirju Kempa Cup, kjer so poleg Celjanov nastopile še ekipe Magdeburga, Rhein-Neckar Löwna, Göppingena, Zagreba, Balingena, Neuhausna in Bittenfelda. Slovenski podprvaki in verjetno prvi favoriti prihodnjega prvenstva so osvojili šesto mesto. Boljši so bili Bittenfeld, Magdeburg in Zagreb, Celjani pa so ukanili bundesligaša Balingen. Oglejte si kratek video z utrinki s te tekme.

Zmaga na turnirju, ki je potekal na štirih prizoriščih (Unterlenningen Wolfschlugen, Schwaikheim in Neckarsulm), je pripadla Magdeburgu, za katerega nastopata Jure Natek in Marko Bezjak, ki se je prvič podal v tujino. Nekdanji kapetan Gorenja se je v Nemčiji dobro znašel, minute pa si na srednjem zunanjem deli z nemškim reprezentantom Michaelom Hassom. Magdeburg je v finalu premagal Göppingen s 26 : 22. Bezo je zabil en gol, Natek pa tri. Pol ure je vrata Göppingena branil Primož Prošt, ki je bil izbran za najboljšega vratarja turnirja.

Delovni konec tedna je imel tudi Montpellier, ki je gostoval na pripravljalnem turnirju, prav tako v Nemčiji, v Gummersbachu. Na prvi tekmi so Francozi zanesljivo ukanili avstrijski Leoben s 37 : 22. Matej Gaber in Dragan Gajić sta zabila po štiri gole, Vid Kavtičnik in Jure Dolenec pa po tri. Na drugem srečanju so bili boljši domači igralci s 30 : 27. Gajić je prispeval šest golov, Kavtičnik pa štiri. Žal je poškodbo staknil Dolenec. Sodeč po Juretovem zapisu na socialnem omrežju je upati, da ni hujšega. ''Žal nismo zmagali. Čaka nas še veliko trdega dela. Boljši bomo na pomembnejših tekmah konec meseca,'' je svoje misli ubesedil slovenski reprezentant. Kaj bo konec meseca? Kvalifikacijke bitke za ligo prvakov …

Ne spreglejte