Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
28. 6. 2017,
14.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

1

Natisni članek

Veselin Vujović Koper 2013

Sreda, 28. 6. 2017, 14.05

6 let, 7 mesecev

Senzacija s Primorskega

Veselin Vujović bo vodil Koper

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,63

1

Veselin Vujović | Foto RD Koper 2013

Foto: RD Koper 2013

Presenečenje in pol: novi trener koprskega prvoligaša je postal slovenski rokometni selektor Veselin Vujović, ki se je dogovoril za dveletno sodelovanje. Zamenjal je Zorana Jovičića, ki se je s klubom razšel pred tedni.

Slovenski selektor Veselin Vujović je bil brez kluba od lanske jeseni, ko se je razšel z Zagrebom. Koper je brez trenerja nekaj tednov, potem ko se je razšel z Zoranom Jovičićem, s katerim je štiri leta plodno sodeloval.

Čeprav je bilo pričakovati, da bo Vujović, prejemnik bronaste kolajne na letošnjem svetovnem prvenstvu, podpisal pogodbo za enim od top evropskih klubov ali tistih iz srednjega razreda, se je za dveletno sodelovanje dogovoril s Koprčani. To je za Sportal potrdil član vodstva kluba Vianej Višnjevec.

Priznani srbski rokometni strokovnjak je s Koprčani sklenil dveletno sodelovanje. | Foto: RD Koper 2013 Priznani srbski rokometni strokovnjak je s Koprčani sklenil dveletno sodelovanje. Foto: RD Koper 2013

Vsako sezono preskočili eno ligo

Koprčani so v lanski sezoni osvojili četrto mesto v državnem prvenstvu. Njihova letnica rojstva je 2013, potem ko je klub nastal na pogorišču propadlega Cimosa. Vsako sezono so koprski rokometaši preskočili eno ligo. Še v 1. B so v svoji Bonifiki osvojili tretje mesto v pokalu, v sezoni 2015/16 pa zaigrali celo v finalu tega tekmovanja in posledično na superpokalu.

V prvih dveh sezonah po ustanovitvi je Koper na 52 tekmah izgubil le dvakrat. Vujovića čaka mlada in nadarjena ekipa, ki pa nima najvišjih evropskih in domačih dometov. Takšni pa so vsekakor Vujovićevi cilji, vsaj dolgoročni.

Veterani v Kopru

veterani koper | Foto: Dvorana Bonifika je pretekli konec tedna gostila veteranski rokometni turnir KIH Handball Cup, ki se ga je udeležilo več kot 150 udeležencev iz vseh držav nekdanje republike Jugoslavije in sosednje Italije.

Skupaj torej osem ekip v moški in prav toliko v ženski kategoriji.

Turnir je bil razdeljen na dva tekmovalna dneva. Med udeleženci velja izpostaviti Pepija Manaskova, bivšega makedonskega reprezentanta in člana Celja med letoma 1998 in 2000, ki je nastopil za ekipo ZRVRM Handball - zmagovalno ekipo v moški kategoriji. Pri ženskah pa je zaigrala tudi Marto Bon, ki je nastopila za ekipo Akicja Ljubljana.

Vrstni red moški:
1.         ZRVRM Makedonija
2.         Prijedor
3.         Novi Sad 021

Vrstni red ženske:
1.         Poškodbe Ljubljana
2.         Ptuj-Novo mesto
3.         DIR Izola
Ne spreglejte