Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
22. 8. 2013,
19.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Izola

Četrtek, 22. 8. 2013, 19.02

8 let

V Izoli bodo do novega leta igrali brezplačno

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kako so se v izolskem rokometnem prvoligašu lotili dolgov in kako bodo ohranili derbije s Koprčani, čeprav ne nastopajo v isti ligi. Predstavljamo edinega primorskega prvoligaša.

Slovenski klubski rokomet večinoma sloni na zanesenjakih. Eden od takšnih je tudi Borut Hren, trener Izole, ki ob vodenju ekipe in službi opravlja še naloge tajnika kluba: ''Znese. Ves dan si v klubu in gre,'' skomigne z rameni. Njegova ekipa je v lanski sezoni osvojila deveto mesto. Letošnji cilj je izboljšanje uvrstitve vsaj za spoznanje, potihoma pa si ob pričakovani izenačenosti ekip v Izoli želijo v prvo polovico razpredelnice. Ne skrivajo, da je preteklost naplavila nekaj dolgov, a klub se je z igralci dogovoril, da bodo ti do novega leta oziroma dokler dolgovi ne bodo poravnani, igrali zastonj, nato pa bodo skupaj uskladili sistem za prejemke.

Velike gneče ob izhodnih vratih izolske dvorane ni bilo. Mladinski reprezentant Dušan Fidel je odšel v Maribor, Tomaž in Tine Ponikvar pa v novoustanovljeni Koper 2013. Veseli so okrevanja kapetana Davida Stepančiča, s katerim bo imela ekipa kar pet (!) krožnih napadalcev, na pomoč pa bo priskočil tudi v številnih bitkah prekaljeni levi zunanji Jakob Vukovič. V klub, kjer je pred kar številnimi leti že igral, se je vrnil desni zunanji Aleš Vidic. Iščejo še srednjega zunanjega, z veseljem pa bi znova pozdravili tudi izkušenega Nikolo Kojića, s katerim se že dogovarjajo.

''Pa da ne boste pozabili omeniti Ribarov,'' je opozoril Hren. Izolski navijači so zvesti podporniki rokometašev, še posebej imenitno vzdušje pa znajo pričarati na lokalnih derbijih s Koprom, pokojni koprski klub jo je pred dvema sezonama na njem tudi skupil. V točkovnem smislu, seveda, saj je oktobra leta 2011 klonil s 27:28. Del vzdušja po omenjeni tekmi si lahko ogledate v videu. No, povsem brez tekem s sosedi ne bo šlo, saj se modri dogovarjajo za prijateljske tekme s Koprom 2013.

Ne spreglejte