Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 1. 2008,
18.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 22. 1. 2008, 18.22

7 let, 12 mesecev

Stop za Črno goro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drugi del evropskega prvenstva na Norveškem so Slovenci začeli spodbudno. Pametno so ustavili Črno gore ter si tako zagotovili drugo zmago na Norveškem. Olimpijske kvalifikacije ostajajo žive.

Slovenski selektor je tokrat v prvo postavo dal Romana Pungartnika in Jureta Dobelška, naši fantje pa so proti Črnogorcem za uvod zapravili kar tri napade. Šele v četrtem je Uroš Zorman sam prodrl ter tudi uspešno zaključil za 1:0. Z agresivno obrambo 6-0 so sprva nasprotnike prisilil k veliko napakam, a žoga je zelo težko šla za hrbet Gorana Stojanovića (do 7. minute pet obramb). Preko Zorana Roganovića ter Draška Mrvaljevića so možje v rdečem dvakrat prešli v vodstvo.

Ohromili Muratovića

Z res dobro obrambo, kjer so popolnoma onemogočili obe krili ter daleč od gola ustavljali najbolj nevarnega strelca Alena Muratovića. Slednjega je selektor Ranko Popović kmalu potegnil iz igre, saj sploh ni uspel zadeti.

V napadu pa so po samostojnih akcijah kapetana tudi drugi dobili krila. Jure Natek je ob asistencah Zormana lepo premagoval črnogorskega vratarja, prav tako Aleš Pajovič s sedmih metrov. V 20. minuti so Slovenci že imeli +5 (13:8). Požun je potem počasi iz igre izključeval tiste, ki igrajo domala vseh 60 minut, priložnost pa dal Kozomari, Backoviču in Špilerju. Ob koncu bil lahko bila prednost več kot tri zadetke.

Mirno in počasi do konca

Trije slovenski zapravljeni napadi – Kavtičnik, Mlakar, Zorman – so Črni gori dovolili delni izid 3:0 in izenačenje v rezultatu na 16:16. Z dobro obrambno postavitvijo in dvema uspešnima streloma Kavtičnika so k sreči stvari hitro postavili nazaj v svoj prid. Nasprotnik jih je precej močno stisnil v obrambi, s čemer so težje organizirali napad.

Do strelov so le prihajali, čeprav niso bili stoodstotni, je bilo dovolj, da so počasi večali prednost. V 22. minuti je na semaforju že pisalo 28:23. Po izjemni akciji Kavtičnika in Žvižeja pa je prednost Slovenije prvič na tekmi znašala šest zadetkov. Črna gora ni imela več možnosti, Slovenija je vknjižila drugo zmago.

Ne spreglejte