Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
20. 12. 2016,
10.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca svetovno prvenstvo Rokometna reprezentanca

Torek, 20. 12. 2016, 10.59

6 let, 6 mesecev

Na koga (ne) računajo slovenski tekmeci?

Španski selektor top zvezdnika pustil med rezervami

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Arpad Sterbik | Foto Seha

Foto: Seha

Arpad Šterbik in Jorge Maqueda nista na ožjem reprezentančnem seznamu španskega rokometnega selektorja. Španci se bodo na svetovnem prvenstvu v Franciji pomerili tudi s Slovenijo.

Rokometašev skopskega Vardarja Arpada Šterbika (vratar) in Jorgeja Maquede (desni zunanji) novi španski selektor Jordi Ribeira ni uvrstil na seznam 19-erice, ki se bo pripravljala na začetek svetovnega prvenstva. To bo med 11. in 29. januarjem potekalo v Franciji. Španci, ki so na zadnjem svetovnem prvenstvu osvojili četrto mesto, na lanskem evropskem pa so bili drugi, se bodo v 5. krogu skupinskega dela pomerili tudi s Slovenci. Poleg teh dveh ekip so v skupini še Tunizija, Islandija, Makedonija in Angola, ki bo v Metzu prvi slovenski tekmec 12. januarja.

Šterbik, ki je Sloveniji že znal greniti življenje, a ga počasi dohitevajo leta, in Maqueda sta sicer na širšem seznamu, kar pomeni, da ju selektor lahko vpokliče naknadno. Tudi brez njiju ima Brazilec odlično zasedbo. V vratih sta tako Gonzalo Perez de Vargaz iz Barcelone in Rodrigo Corrales iz Wisle. Na desnem zunanjem pa deluje Alex Dušebajev.

S Španci imajo Slovenci v letošnjem letu zelo dobre izkušnje. Na evropskem prvenstvu sta ekipi remizirali, potem ko je Slovenija nanizala dolg niz porazov proti tej velesili. Na kvalifikacijah za olimpijske igre pa so Slovenci Špance premagali, prvič na uradnih tekmah, in jih prikrajšali za Rio.

Španski seznam za svetovno prvenstvo:

Vratarji: Gonzalo Perez de Vargas (FC Barcelona Lassa), Rodrigo Corrales (Orlen Wisla Plock), Xoan M. Ledo (Villa de Aranda)

Levi krili: Angel Fernandez (Naturhouse La Rioja), Valero Rivera (FC Barcelona Lassa)

Levi zunanji: Joan Cañellas (HC Vardar), Carlos Molina (Naturhouse La Rioja), Iosu Goñi (Aix en Provence), Alejandro Costoya (ABANCA Ademar Leon), Viran Morros (FC Barcelona Lassa)

Srednji zunanji: Dani Sarmiento (Saint Raphael), Raúl Entrerrios (FC Barcelona Lassa)

Desna zunanja: Alex Dujshebaev (HC Vardar), Eduardo Gurbindo (HBC Nantes)

Desni krili: Víctor Tomas (FC Barcelona Lassa), David Balaguer (HBC Nantes)

Krožni napadalci: Julen Aginagalde (KS VIve Tauron Kielce), Gedeon Guardiola (Rhein Neckar Löwen), Adria Figueras (Fraikin BM Granollers).

Rezerve: Arpad Šterbik (HC Vardar), Jorge Maqueda (HC Vardar), Angel Montoro (Naturhouse La Rioja), Alvaro Ruiz (Fenix Toulouse), Miguel Sanchez-Migallón (Naturhouse La Rioja), Aitor Ariño (FC Barcelona Lassa), Ferran Sole (Fenix Toulouse), Albert Rocas (Naturhouse La Rioja), Rafa Baena (Rhein Neckar Löwen)
Ne spreglejte