Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 7. 2024,
17.16

Osveženo pred

2 uri, 9 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Vili Zobec Vladimir Gošić LL Grosist Slovan

Natisni članek

Petek, 19. 7. 2024, 17.16

2 uri, 9 minut

Še dve novi okrepitvi

Slovan pripeljal še dve okrepitvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
rokomet splošna | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenski rokometni prvoligaš LL Grosist Slovan je pripeljal novi okrepitvi. Za ljubljansko ekipo bosta po novem igrala 26-letni hrvaški vratar Vladimir Gošić in 28-letni hrvaški desni zunanji igralec Bruno Vili Zobec, so sporočili iz kluba.

Gošić je v Ljubljani na Kodeljevem pred časom že igral, zato se z veseljem vrača na Kodeljevo: "Za Slovan sem se odločil, ker so mi všeč ambicije kluba. Menim, da se gradi izjemna in pozitivna zgodba," je dejal ob podpisu.

Svojo rokometno pot je hrvaški vratar začel v Trnju, nadaljeval v mlajših kategorijah Zagreba, sledila je pot v Križevce, nato v Slovan. Gošić je igral tudi v avstrijskem Ferlachu in nato v hrvaškem Rudarju.

Zobec pa v Slovenijo prihaja iz madžarske lige. Nazadnje je igral za Csurgoi, pred tem za Pler iz Budimpešte in Cegledi.

"Za Slovan sem se odločil predvsem, ker mi je všeč slovenska liga. Hiter rokomet ugaja mojemu stilu igre. Poleg tega je tu Uroš Zorman, veselim se dela z njim, saj je bil vrhunski igralec, zdaj trener, kar bo odlično za moj razvoj. Prepričan sem, da lahko nadgradim svojo igro. Všeč mi je tudi mesto Ljubljana, ki je prekrasno in blizu mojega Zagreba," je povedal Zobec.

Desni zunanji igralec je rokometno pot začel v zagrebškem Medveščaku, nadaljeval v Zagrebu in Varaždinu, potem ga je pot vodila na Madžarsko.

Preberite še:

Slovenija : Poljska slovenska rokometna reprezentanca Stefan Žabić
Sportal Stefan Žabić nova okrepitev Slovana
Ilija Brozović
Sportal Na Kodeljevo prihaja hrvaški reprezentant
Ne spreglejte