Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 12. 2011,
21.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Boris Denič Matevž Skok Gašper Marguč Dean Bombač

Ponedeljek, 26. 12. 2011, 21.20

7 let, 12 mesecev

Skok, Marguč in Bombač na "standby"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sklepni del misije evropsko prvenstvo 2012 se je tudi uradno začel, potem ko se je večina izmed vabljenih rokometašev z Deničevega seznama zbrala v pripravljalni bazi pod Pohorjem.

Četa pod vodstvom selektorja Borisa Deniča bo januarja prihodnje leto, čez natanko 21 dni igrala prvo tekmo na evropskem prvenstvu v Srbiji. Za Slovenijo bo to že deveti nastop na tekmovanju stare celine.

Reprezentanca se je zbrala v Zrečah, kjer bo ves čas trenirala – z izjemo odhoda na turnir na Dansko. Po snidenju, ko so prispeli vsi razen Mihe Žvižeja (ta se bo ekipi pridružil 29. decembra po zadnji tekmi s Silkeborgom), je popoldan minil v bolj sproščenem in umirjenem ritmu. Večerni trening je selektor posvetil regeneraciji in aktivaciji, po njem pa zbrani devetnajsterici naznanil, na koga računa v Vršcu, nato Novem Sadu in Beogradu, kjer bi Slovenija morala ob dobri igri pristati.

Od vseh pričakuje popolno pripravljenost

Med t.i. rezerviste je uvrstil vratarja Matevža Skoka, desno krilo Gašperja Marguča in srednjega zunanjega Deana Bombača. Ob morebitnem poslabšanju stanja poškodbe mišice in Ahilove tetive Nenada Bilbije, bo priložnost dobil Borut Mačkovšek, ki je ta čas prav tako na "čakanju".

"Ničesar ne želim prepustiti naključju," pravi selektor Boris Denič, ki stavi na izkušenost in mladost, ob tem dodaja: "Pričakujem, da bodo vsi igralci maksimalno pripravljeni, rezerve bodo ves čas trenirale z nami in v vsakem trenutku sposobne vskočiti na določeno igralno mesto ter prevzeti del bremena." Med te, ki čakajo, je uvrstil mlade, ki se še kalijo in uveljavljajo, prihodnost slovenskega rokometa. Slednji bodo ves čas normalno trenirali z reprezentanco in odigrali turnir na Danskem med 6. in 9. januarjem.

Na Deničevem programu so treningi vse do 31. decembra, dvakrat dnevno, ko se bodo za dobrih 24 ur razšli, potlej pa z zaključnim delom skupaj ostali praktično do odhoda proti Srbiji 14. januarja.

Slovenijo prvi del Eura 2012 čaka v Vršcu, ko se bodo 16. januarja pomerili z Norveško, 18. s Hrvaško, zadnji obračun pa jih čaka z Islandijo.

Ne spreglejte