Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 12. 2007,
15.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 19. 12. 2007, 15.57

8 let

Petnajst za, en proti Požunu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S 15 glasovi "za" in enim "proti" je po korespondenčni seji predsedstva RZS novi selektor moške rokometne reprezentance Slovenije postal Miro Požun, Kasim Kamenica pa je uradno razrešen.

Od 20 članov predsedstva krovne rokometne organizacije se je na pobudo odzvalo 16 članov. Korepsondenčna seja je potekalo od srede popoldan, danes ob 12. uri pa je bila zaključena. Člani predsedstva so lahko glasovali preko telefona, faksa ali kakšnega koli drugega pisnega načina. Kako je kdo glasoval, ostaja skrivnost. Štirje izmed tistih, ki imajo glasovalno pravico, le-te niso uporabili. Sicer pa predsedstvo sestavljajo sila pomembni možje slovenskega gospodarstva in tudi politike: predsednik RZS Žiga Debeljak ter 9 članov izvoljenih po funkcionalnem načelu, ki jih je predlagal predsednik. To so: Franjo Bobinac, Tomaž Jeršič, Dušan Kecman, Franc Krašovec, Franci Pliberšek, Boštjan Napast, Andrijana Starina Kosem, Boško Šrot (podpredsednik), Dušan Zorko. Poleg njih pa imajo volilno pravico še dr. Marta Bon (predsednica strokovnega sveta), Janez Živko (podpredsednik RZS in predsednik Združenja prvoligašev), Marjan Doler (predsednik Združenja 1. A DRL za ženske), Marko Planinc (predsednik Združenja 1. B DRL), Marjan Novak (predsednik Združenbja II. DRL), dr. Marko Šibila (predsednik Združenja rokometnih trenerjev Slovenije), Jože Pangerc (predsednik Zveze rokometnih sodnikov Slovenije), Beno Lapajne, Deja Doler (oba predstavnika igralskega kadra) in Zoran Janković (častni predsednik).

Zgodba je tako končana. Velenjski strateg je pri 64 letih že drugič postal selektor slovenske rokometne reprezentance, ki jo čez mesec dni čaka evropsko prvenstvo na Norveškem. Kot je v intervjuju za Sportal že dejal, je celoten plan dela pripravljen. A najprej bo potrebno prepričati najboljše igralce, da zaigrajo. V pisni izjavi za javnost pa je predsednik RZS Žiga Debeljak pojasnil zakaj izbira Požuna, med vrsticami pa se da razbrati zakaj je moral Kamenica oditi. Očitno sta pešala njegova strokovnost in ugled, poleg tega očitno tudi ni užival podpore predsedstva (čeprav ga je le-to izbralo), strokovnega sveta in vseh ostalih strokovnih služb.

Po predvidenem planu, ki sta ga pripravila zdaj nekdanji selektor Kamenica in direktor reprezentanc Stane Ostrelič, naj bi se reprezentanca zbrala 26. decembra, kakor je včeraj dejal Požun, pa si sam želi, da bi to bilo že 24. decembra. "S selektorjem je komunikacija stekla šele včeraj. Zaenkrat ne kaže, da bo prišlo do kakšnih večjih sprememb. Morda le majhnih, sicer pa naj bi bilo vsi trije sklopi predvidenih priprav, takšni kot so. Vse skupaj moram še doreči s selektorjem, s katerim se bom srečal na delovnem sestanku enkrat do nedelje," je povedal Stane Ostrelič.

Negativna energija se čuti

Vprašanje je, kako bo Požunu uspelo ustvariti pozitiven duh ter homogenost, kajti z blamažo je Rokometna zveza Slovenije sama sebi in slovenskemu rokometu kopala jamo. Teden dni negiranja, da se pogovarjajo s Požunom in pa delanja "bedaka" iz slovenske športne javnosti ter na ta račun tudi rokometašev, bržkone ne bo pripomoglo k dobremu vzdušju.

Iz igralskih krogov se slišijo različna mnenja, čuti pa se tudi negativna energija. Tiha (beri: prikrita) obtoževanja enih na račun drugih so se že začela. Dvomov ni, da bo malo tistih, ki bodo zavrnili poziv Požuna, saj je igranje za reprezentanco vendarle velika čast … Ne glede na besede, ki so jih izrekli na glas ali zgolj potiho. Pa vseeno očitno se obeta deljenje na tabore, kar pa še nikoli v kolektivnem športu ni končalo dobro.

Širši reprezentančni seznam, na katerem je lahko 28 igralcev, mora RZS Evropski rokometni zvezi oddati do 17. decembra. Seznama se po oddaji ne more več spreminjati, kar pomeni, da ima Miro Požun deset dni časa za pogovore in odločitve. Le 16 jih bo nato potovalo na svere Evrope.

Ne spreglejte